Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Ο Μπαράκ Ομπάμα κάνει θραύση στη διαφημιστική αγορά της Ρωσίας!


Ένας άνδρας κάνει το σήμα της νίκης μπροστά από το Καπιτώλιο, όπου στεγάζεται το αμερικανικό κοινοβούλιο και παράλληλα κρατά ένα... παγωτό σοκολάτα- βανίλια.

Πρόκειται για τη νέα ρωσική διαφήμιση παγωτού, η οποία εμπνέεται από τον Αμερικανό πρόεδρο.

Πολλοί την θεώρησαν εμπνευσμένη. Άλλοι, όμως, την βρήκαν ρατσιστική.

«Η γεύση της εβδομάδας. Το μαύρο μέσα στο άσπρο. Η σοκολάτα μέσα στην βανίλια» είναι το σλόγκαν της διαφήμισης, το οποίο αφήνει σαφείς υπαινιγμούς για τον πρώτο μαύρο πρόεδρο των ΗΠΑ, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στο Διαδίκτυο όπου και κυκλοφορεί.

«Είναι απλώς ρατσιστικό» σχολιάζει κάποιος. «Το παγωτό είναι τόσο άσχημο όσο φαίνεται;» προσθέτει κάποιος άλλος.

Δημιουργός της διαφήμισης είναι ο Αντρέι Γκουμπαϊντουλίν, ο οποίος αρνείται την ρατσιστική πλευρά της διαφήμισης, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι η Ρωσία έχει διαφορετική αντίληψη από την Δύση για τις φυλετικές διακρίσεις.

«Για τη Ρωσία αυτό δεν είναι ρατσιστικό. Είναι αστείο και τίποτα περισσότερο. Πιστεύουμε ότι το να αστειευόμαστε με τις εθνικές ομάδες δεν αποτελεί ρατσισμό. Είναι απλώς αστείο» είπε ο Αντρέι Γκουμπαϊντουλίν, που δηλώνει οπαδός του Μπαράκ Ομπάμα και είναι υπεύθυνος του δημιουργικού τμήματος του πρακτορείου διαφημίσεων Voskhod.

Στη Ρωσία, πάντως, οι διαφημίσεις με πρωταγωνιστή τον Αμερικανό πρόεδρο κάνουν θραύση. Μάλιστα υπάρχει διαφήμιση που εκθειάζει τις αρετές του σολάριουμ, ενώ μία άλλη εστιάζει στα λευκά δόντια του Μπαράκ Ομπάμα...
απο Hellehec busihess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου