Τρίτη 7 Απριλίου 2009

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Τι παιδεία έχουμε και τι παιδεία θα θέλαμε να έχουμε;
Τα σχολεία της χώρας μας στενάζουν κάτω από τις πολιτικές αποφάσεις την πολιτική σκοπιμότητα και την αδιαφορία των υπευθύνων.

Πρόσφατα ενημερωθήκαμε για την κατάσταση που επικρατεί σε ένα από τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το Ναυτικό Λύκειο του Πειραιά. Ενα εξειδικευμένο Λύκειο που εδώ και δεκαετίες παραδίδει άξια στελέχη στο Εμπορικό και Πολεμικό Ναυτικό της χώρας μας αλλά και σε όλες τις παραγωγικές στρατιωτικές σχολές, στεγάζεται σε ένα τραγικό οίκημα. Οι μαθητές αναγκάζονται να φοιτούν σε κτίριο που έχει χαρακτηριστεί από την Πολεοδομία ως αποθήκη. Οι μαθητές και οι καθηγητές αναρωτιούνται καθημερινά πώς έχει δοθεί σε αυτή την αποθήκη να λειτουργεί σαν σχολείο, όταν απαγορεύεται η λειτουργία κυλικείου επειδή ακριβώς θεωρείται αποθήκη!

Το σχολείο λειτουργεί σε οκτώ διαφορετικά επίπεδα και υπάρχει μόνον ένας ανελκυστήρας, που για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί από τους μαθητές. Δεν υπάρχει προαύλιο, ούτε χώρος για αθλοπαιδιές, παρά ένας μικρός ημιυπαίθριος που έχει διαμορφωθεί υποτυπωδώς για να δέχεται ανθρώπους. Οι μαθητές αναγκάζονται όταν και αν, έχει καλό καιρό, να γυμνάζονται σε παρακείμενη παιδική χαρά !!! η οποία είναι γεμάτη ακαθαρσίες ζώων και σκουπίδια. Επιπλέον βρίσκεται δίπλα σε χαβούζα η οποία σκάφτηκε για την ανέγερση κτιρίου και έκτοτε παραμένει ανοιχτή και γεμάτη όμβρια ύδατα εξελισσόμενη σε βρωμερό έλος. Πολλές φορές οι αίθουσες του σχολείου γεμίζουν με "μεταλλαγμένα" κουνούπια τα οποία οι καθηγητές και οι μαθητές προσπαθούν να τα καταπολεμήσουν με εντομοκτόνα.

Η πυροπροστασία είναι ελλιπής, καθώς οι πυροσβεστικές φωλιές δεν είναι συνδεδεμένες με το δίκτυο. Το σχολείο δε διαθέτει ούτε βεβαίωση πυροπροστασίας καθώς η πυροσβεστική έχει απορρίψει σχετικό αίτημα, αφού δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις. Ως προσωρινή λύση έχουν τοποθετηθεί φορητοί πυροσβεστήρες.
http://koukfamily.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου