Τρίτη 7 Απριλίου 2009

TI EINAI FEED ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΛΕΓΞΩ ΤΟ BLOG MOY

To feed είναι στην ουσία ένα αρχείο ροής ειδήσεων. Στο αρχείο αυτό περιλαμβάνονται τα νεότερα κείμενα που εισάγουμε σε ένα Blog ή μια ιστοσελίδα γενικότερα με αντίστροφη χρονολογική κατάταξη.
Τα feed μπορεί να διατίθενται σε πρότυπο RSS ή Atom.

Απο εκεί και πέρα υπάρχουν οι feed readers που μπορεί να είναι προγράμματα για τον υπολογιστή μας ή online υπηρεσίες και οι aggregator που μέσω των αρχείων αυτών εμφανίζουν τις νεώτερες δημοσιεύσεις από διάφορα blog.

Στον Firefox, τον browser που χρησιμοποιώ αντί για Internet Explorer, τα πράγματα είναι αρκετά εύκολα μια και βλέπω το αντίστοιχο πορτοκαλί εικονίδιο μαζί με το url.
Αν πατήσω πάνω στο πορτοκαλί εικονίδιο θα μου ανοίξει τη σελίδα με το Feed του blog αυτού. Στον Internet Explorer 6 δεν υπάρχει η αντίστοιχη ευκολία και από ότι θυμάμαι από διάφορα internet cafe που αναγκαζόμουν να πάω σε στιγμές που δεν είχα internet σπίτι, το ίδιο συμβαίνει και στον Internet Explorer 7.
Αν έχετε κάποιο άλλο browser, θεωρώ πως γνωρίζετε ήδη πως να βρίσκετε τα Feed, οπότε είναι περιττό να κάνω σχετική αναφορά.

Οι περισσότεροι στην Ελλάδα χρησιμοποιούν 3 κυρίως υπηρεσίες για να δημιουργήσουν τα blog τους δωρεάν. Η διεύθυνση των feed είναι τυποποιημένη και κοινή, αρκεί να προσθέσετε κάτι ακόμα μετά τη διεύθυνση του blog σας.

* Στα WordPress.com blog - http://toblogsas.wordpress.com/feed
* Στα Blogger.com blog - http://toblogsas.blogspot.com/feeds/posts/default
* Στα pblogs.gr blog του Pathfinder - http://toblogsas.pblogs.gr/rss.xml

Όταν ανοίξετε αυτές τις σελίδες, θα πρέπει να δείτε τις τελευταίες δημοσιεύσεις σας. Αν η σελίδα είναι κενή ή εμφανίζει κάποιο μήνυμα σφάλματος τότε υπάρχει πρόβλημα το οποίο καλό θα ήταν να προσπαθήσετε να δείτε που οφείλεται. Πιθανότατα απενεργοποιήσατε τα feed σας κατά λάθος.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου