Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

Αγώνας για τον «καταλληλότερο» στα δύο μεγάλα κόμματα


Εβδομάδα εξελίξεων σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση αρχίζει σήμερα, καθώς τη χαλάρωση των ημερών του Πάσχα ακολουθεί η αγωνία για το απρόοπτο, το οποίο κρύβει η ψηφοφορία της επόμενης Δευτέρας για τη παραπομπή του Αριστοτέλη Παυλίδη. Όπως διαρρέει το το μέγαρο Μαξίμου η γραμμή είναι «απαλλαγή από κάθε κατηγορία», ωστόσο η ψηφοφορία είναι μυστική και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την έκπληξη κάποιου από τους εκατόν πενήντα ενός. Το ενδεχόμενο της διπλής κάλπης, στις 7 Ιουνίου, δεν έχει απήχηση στο επιτελείο του Κώστα Καραμανλή, αν και δηλώνει έτοιμο να παίξει και αυτό το χαρτί. Με έναν και μοναδικό στόχο: Την προάσπιση της δημοφιλίας του πρωθυπουργού.

Η εικόνα του ηγέτη ο οποίος μάχεται κατά τη διαφθοράς είναι το σενάριο, το οποίο παλεύουν να «στήσουν» οι άμεσοι συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή. Και θέλουν να το έχουν έτοιμο για κάθε εκλογικό ενδεχόμενο. διότι η κυβερνητική συνοχή και αποτελεσματικότητα έχει αρχίσει να αμφισβητείται. Είναι κάτι το οποίο καταγράφουν και οι δημοσκοπήσεις που παρά τις αντιφάσεις μεταξύ τους και τη δυνατότητα ή μη του ΠΑΣΟΚ να κερδίσει αυτοδύναμη πλειοψηφία, είναι σταθερή πλέον τη φθίνουσα πορεία της κυβερνώσας παράταξης και την έλλειψη στοιχειώδους εμπιστοσύνης των πολιτών σ’ αυτήν.

Στο ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να ενισχύσουν το ηγετικό προφίλ του Γιώργου Παπανδρέου, ως τον αρχηγό, ο οποίος δεν υπολογίζει το κομματικό όφελος ενώπιον της πρόκλησης της εκκαθάρισης των κομματικών γραμμών από κάθε σκιά διαφθοράς. Αυτό είναι που επιχειρεί και με την υπόθεση Siemens. «Από εδώ και πέρα-λένε στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο του κινήματος-αρχίζει ένας σκληρός αγώνας, του οποίου ο τερματισμός δεν είναι ορατός. Μπορεί οι εκλογές να γίνουν τον Ιούνιο, μπορεί τον Σεπτέμβριο, μπορεί και στις αρχές του 2010. Το ΠΑΣΟΚ δίνει και θα δώσει τη μάχη τη μάχη της διαφάνειας».
Hellenic Business

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου