Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Ξοδεύουν περισσότερα για μουσική όσοι κατεβάζουν από το Διαδίκτυο

Έρευνα από τη Νορβηγία δείχνει ότι οι χρήστες που κατεβάζουν παράνομα μουσική, αγοράζουν 75 φορές περισσότερη μουσική.Οι χρήστες του διαδικτύου που «κατεβάζουν» δωρεάν παράνομα μουσική στον παγκόσμιο ιστό δαπανούν πολύ περισσότερα χρήματα από όσους αγοράζουν μουσική στο διαδίκτυο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται αυτήν την εβδομάδα στην Νορβηγία.

«Όσοι 'κατεβάζουν' δωρεάν μουσική αγοράζουν δέκα φορές περισσότερη μουσική στο διαδίκτυο σε σχέση με τα άτομα που δεν 'κατεβάζουν' μουσική» δήλωσε ο Οντούν Μόλντε, ένας από τους υπεύθυνους της έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην εμπορική σχολή της Νορβηγίας ΒΙ.

Η νορβηγική έρευνα αποκάλυψε ότι ανάμεσα στους νέους ηλικίας 15 έως 20 ετών, οι οποίοι «κατεβάζουν» δωρεάν μουσική, έχουν αγοράσει περίπου 75 φορές μουσική μέσα σε μία περίοδο έξι μηνών, ενώ όσοι δεν «κατεβάζουν» μουσική έχουν αγοράσει μόνο επτά φορές μουσική στο διαδίκτυο.

«Αυτό δείχνει ότι υπάρχει πραγματική βούληση να πληρώσουν για την μουσική, αρκεί να είναι άμεσα διαθέσιμη. Η μουσική βιομηχανία πρέπει να χρησιμοποιήσει τα νέα μέσα και όχι να μάχεται εναντίον τους», δήλωσε ο κ. Μόλντε.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ΒΙ και το γραφείο αναλύσεων Perduco από τις 14 έως τις 28 Νοεμβρίου 2008, ανάμεσα σε 1901 άτομα ηλικίας από 15 ετών και πάνω.
Hellenic Business

1 σχόλιο: