Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Marlboro..Η ΙΣΤΟΡΙΑ



Το 1902 ο Άγγλος επιχειρηματίας καπνού Φίλιπ Μόρις ίδρυσε μια επιχείρηση στην Νεα Υόρκη για να πουλήσει διάφορες αγγλικές μάρκες τσιγάρων, όπως τα Derby, τα Cambrigde και τα ... Τα τελευταία ήταν η πρώτη γυναικεία μάρκα τσιγάρων. Το 1924 η εταιρία λάνσαρε εκ νέου Marlboro ως το ιδανικό τσιγάρο για γυναίκες με σλόγκαν «είναι ελαφρύ σαν τον Μάη». Οι πρώτες διαφημίσεις έδειχναν ένα γυναικείο χέρι που κρατούσε ένα τσιγάρο, ενώ όλες παρουσίαζαν μια γυναίκες με στυλ σε ένα βελούδινο περιβάλλον.

Κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου, οι πωλήσεις των γυναικείων τσιγάρων είχαν πέσει κατακόρυφα. Στο τέλος του πολέμου τρεις νέες μάρκες τσιγάρων είχαν γίνει δημοφιλείς, καθιστώντας πιο δύσκολη την επανεμφάνιση των Marlboro.

Το 1942 όμως ένα άρθρο, που δημοσιεύτηκε σε έγκυρο περιοδικό της εποχής έσωσε την εταιρία του Φιλιπ Μόρις. Το άρθρο έγραφε για τις καπνοβιομηχανίες, ισχυριζόμενο ότι όλες οι μάρκες ήταν βλαβερές για τον οργανισμό, ενώ το 1957 ένα άλλο άρθρο ανέφερε για πρώτη φορά ότι το τσιγάρο προκαλεί καρκίνο των πνευμόνων.

Τότε το Marlboro έκανε δυναμική επανεμφάνιση, αφού ξαναμπήκε στην αγορά ως το πιο ασφαλές τσιγάρο με φίλτρο και σε συνδυασμό με μια πολύ καλή διαφημιστική εκστρατεία, προσέλκυσε πολλούς καπνιστές, που ένοιωθαν προδομένοι από τα τσιγάρα που κάπνιζαν έως τότε.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 5.000 % σε έναν χρόνο, καθιστώντας την Marlboro πρώτη σε πωλήσεις στην Αμερική. Το 1964 ξεκίνησε η ιστορική καμπάνια: « Come to where the flavor is. Come to the Marlboro Country». Αυξάνοντας τις πωλήσεις κατά 10% ετησίως. Οι διαφημίσεις με τον καουμπόη είχαν τόσο δημοφιλείς που μετά από κάποια χρόνια ήταν χωρίς λόγια.

Από το 1972 μέχρι και σήμερα η Marlboro είναι πρώτη σε πωλήσεις με μερίδιο αγοράς που φτάνει το 40%. Βρίσκονται σε 180 και πλέον χώρες, ενώ το σήμα τους είναι ανάμεσα στα 10 πιο αναγνωρίσιμα παγκοσμίως.


Marlboro Subliminal Message - The most popular videos are a click away

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου