Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Απρόθυμοι οι Καναδοί να δηλώσουν λαμπαδηδρόμοι


Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί προσβολή για τα Ολυμπιακά σύμβολα, η αδιαφορία των Καναδών να γίνουν λαμπαδηδρόμοι στους Ολυμπιακούς του 2010.
Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ανάψει στην Αρχαία Ολυμπία στις 22 Οκτωβρίου όμως όταν θα φτάσει στον Καναδά ελάχιστοι θα ασχοληθούν μαζί της.
Μπορεί να μεταφέρει δεκάδες μηνύματα η Ολυμπιακή Φλόγα, όμως οι Καναδοί εμφανίζονται απρόθυμοι να συμμετάσχουν στη μεταφορά της. Τα στοιχεία είναι απογοητευτικά και ο αριθμός των ενδιαφερομένων εξαιρετικά πολύ μικρός συγκριτικά με τα 6 εκατ. που είχαν δηλώσει συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του 1988 στο Κάλγκαρι.
Η προθεσμία για να γίνει κάποιος λαμπαδηδρόμος λήγει στις 15 Ιουλίου όμως αν και δεν έχουν δώσει αριθμό οι διοργανωτές στο Βανκούβερ μιλάνε για απροθυμία να τρέξουν μόλις 300 μέτρα με την Ολυμπιακή δάδα. Αυτό που περιμένουν είναι να τους… σώσει η Royal Bank of Scotland (RBC) και η Coca-Cola, χορηγοί της λαμπαδηδρομίας που είχαν σα στόχο να συγκεντρώσουν περίπου ένα εκατομμύριο αιτήσεις.
Όμως και εκεί οι αριθμοί δεν είναι ενθαρρυντικοί. Οι Καναδοί φοβούνται ότι δεν έχουν καταφέρει να περάσουν το μήνυμα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι για όλη τη χώρα και όχι μόνο για μία συγκεκριμένη περιοχή, την πολιτεία της Βρετανικής Αμπέρτα.
Και μπορεί πρόβλημα να μην υπάρξει στην επιλογή των περίπου 11.000 λαμπαδηδρόμων που θα χρειαστούν για τη διαδρομή των 45.000 χιλιομέτρων και τις 106 ημέρες, όμως αποτελεί πλήγμα για την εικόνα του Βανκούβερ.
Και όλα αυτά όταν το ενδιαφέρον για εισιτήρια των Αγώνων είναι πολύ υψηλό. Αθλήματα όπως το χόκεϊ και οι παγοδρομίες θα έχουν γεμάτες εξέδρες σχεδόν σε όλους τους αγώνες, πρωί και απόγευμα.

http://greek-olympics.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου