Κυριακή 10 Μαΐου 2009

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Απογευματινές ώρες της (09-05-2009), πραγματοποιήθηκαν διάφορες συγκεντρώσεις ατόμων, στην πλατεία Ομονοίας, στην πλατεία Κοτζιά, στην πλατεία Κάνιγγος, στην οδό Μενάνδρου και στην οδό Σωκράτους, ενώ ακολούθησαν και πορείες στις οδούς πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

Κατά τη διάρκεια των ως άνω συγκεντρώσεων – πορειών, ομάδες ατόμων από τους συγκεντρωθέντες στην πλατεία Κάνιγγος προξένησαν περιορισμένης έκτασης φθορές σε τέσσερα (4) υποκαταστήματα τραπεζών ( θραύση τζαμαρίας εισόδου – φθορές σε Α.Τ.Μ.) στην πλατεία Κάνιγγος, σε πέντε (5) αυτοκίνητα στην περιοχή των Εξαρχείων, σε κάμερα ιδιωτικού χώρου στάθμευσης και σε κεντρική είσοδο ιδιωτικής εταιρείας, στην πλατεία Κάνιγγος. Ακόμη άτομα από την ίδια συγκέντρωση επιτέθηκαν και κατά των αστυνομικών δυνάμεων με χρήση αντικειμένων ( πέτρες, ξύλα, βόμβες μολότοφ κ.λ.π.).

Από τις επιθέσεις αυτές τραυματίστηκαν εννέα (9) αστυνομικοί, ενώ τα άτομα μετά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων εισήλθαν στο Ε.Μ.Π.

Από τι κτίριο της οδού Μενάνδρου ( πρώην Εφετείο), παρελήφθησαν από σταθμό ΕΚΑΒ, δύο (2) αλλοδαποί. Επίσης από το ΕΚΑΒ ενημερώθηκε η Υπηρεσία μας για μεταφορά σε νοσοκομείο τριών (3) ακόμη αλλοδαπών από την οδό Αγ. Κωνσταντίνου.

Τέλος στην οδό Σωκράτους τραυματίστηκε ένας (1) ακόμη αστυνομικός από ρίψη ξύλινου δοκαριού, από το μπαλκόνι του προαναφερόμενου κτιρίου.

Τρία (3) από τα άτομα που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, έφεραν επιπόλαια τραύματα και μετά την παροχή πρώτων βοηθειών αποχώρησαν, ενώ δύο (2) αλλοδαποί παρέμειναν για νοσηλεία. Επίσης δύο (2) τραυματισθέντες αστυνομικοί μετά την παροχή πρώτων βοηθειών, αποχώρησαν από το 401 Γ.Σ.Ν. όπου είχαν μεταφερθεί, ενώ στους υπόλοιπους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από την Υπηρεσία τους.

Προσήχθησαν συνολικά τρία (3) άτομα και συνελήφθη ένα (1) άτομο για επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες και μολότωφ.

Προανάκριση ενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου