Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Εξέλαβαν ως εμπορικό ένα πολεμικό πλοίο και τους συνέλαβαν

Το πλήρωμα του γαλλικού πολεμικού πλοίου : «Νιβόζ», συνέλαβε σήμερα 11 συνολικά Σομαλούς πειρατές, που κατά λάθος αποφάσισαν να κάνουν επίθεση πάνω σε τρία πλοιάρια στο πολεμικό σκάφος, εκλαμβάνοντός το για...εμπορικό, όπως βεβαίωσε στο Παρίσι σήμερα νωρίς το βράδι το υπουργείο της Αμυνας.

Πάντως οι - βαριά οπλισμένοι, ακόμα και με μικρούς πυραύλους - πειρατές έχουν εντατικοποιήσει τελευταία τις επιθέσεις τους σε ορισμένες λωρίδες ναυτιλίας του Ινδικού ωκεανού, αλλά και στον Κόλπο του Αντεν.

Δεκάδες είναι τα εμπορικά πλοία, που περιέρχονται στον έλεγχό τους, εκατοντάδες - και στην πλειοψηφία τους Φιλιππινέζοι - οι ναυτικο-"όμηροι». Τέλος, εκατομμύρια είναι αθροιστικά τα δολάρια ΗΠΑ που καταβάλλονται διαδοχικά, μεμονωμένα, ώστε να μπορέσει να συνεχίσουν - το καταληφθέν πλοίο και το πολυμελές διεθνές πλήρωμα - προς τον αρχικό προορισμό.

Χθες (Σάββατο) άλλοι πειρατές παραδόθηκαν από το πλήρωμα ενός πολεμικού πλοίου, που περιπολούσε, στην Ακτοφυλακή των Σεϋχελλών.

Εξάλλου, μεταδόθηκε τον τελευταίο καιρό από διάφορα ειδικευμένα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, ότι, κάποιες ναυτιλιακές-εφοπλιστικές εταιρείες για τα πλοία τους κρίνουν, πλέον, πιο συμφέρον τον… περίπλου της νότιας Αφρικής.
Hellenic Business

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου