Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Δεν θα φυλακίζονται οι κουκουλοφόροι


Απέσυρε το υπουργείο Δικαιοσύνης ορισμένες ρυθμίσεις από τις διατάξεις για τη δίωξη των κουκουλοφόρων και τις πρόωρες αποφυλακίσεις, οι οποίες συνάντησαν την καθολική αντίδραση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ο υπουργός Ν.Δένδιας απεδέχθη επίσης να συγκεκριμενοποιηθεί η ρύθμιση για τις βαριές ή θανατηφόρες σωματικές βλάβες κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας, στους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες και τους υγειονομικούς υπαλλήλους -όχι γενικά στους «δημοσίους υπαλλήλους».

Συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας απέσυρε τη διάταξη που στερούσε από τους συλλαμβανόμενους κουκουλοφόρους, τη δυνατότητα αίτησης μετατροπής της ποινής τους σε χρηματική, καθώς και την δυνατότητα εξασφάλισης καταδίκης με αναστολή.

Η συγκεκριμένη διάταξη, κρίθηκε ως υπερβολικά αυστηρή και από το ΛΑΟΣ και την πρώην πρόεδρο της Βουλής, Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη, που τελικά υπερψήφισαν τις άλλες ρυθμίσεις για τους κουκουλοφόρους.

«Πολλοί από αυτούς είναι νέα παιδιά που έχουν παρασυρθεί και το κάνουν από μιμητισμό. Βρίσκω υπερβολικό να τα πηγαίνουν στο δικαστήριο και να μπαίνουν στη φυλακή, χωρίς αναστολή και μετατροπή» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Μπενάκη.

Ο κ. Δένδιας απέρριψε τις αιτιάσεις του ΚΚΕ (Λ.Κανέλλη) και του ΣΥΡΙΖΑ (Θ.Δρίτσας), για τον κίνδυνο οι ρυθμίσεις για τους κουκουλοφόρους να χρησιμοποιηθούν εναντίον των διαδηλώσεων και των συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων.

«Οι διατάξεις αυτές, που σε άλλες χώρες είναι αυστηρότερες, πάντα υπηρέτησαν την φιλελεύθερη άποψη για την κοινωνία και την εξέλιξη της πολιτικής ζωής, είτε στην Γερμανία για την προστασία από την αναβίωση του ναζισμού, είτε στις ΗΠΑ, όπου η κουκούλα είναι συνδεδεμένη με την Κου Κλουξ Κλαν» είπε ο υπουργός.

Εξάλλου, μετά την αντίδραση που υπήρξε στην Επιτροπή, για το άρθρο 15, και τις αιτιάσεις πως «αποφυλακίζει πρόωρα τους μεγαλέμπορους ναρκωτικών», ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν.Δένδιας, ανακοίνωσε πως αποσύρει την επίμαχη διάταξη, με την επιφύλαξη να την επαναφέρει με αρκετή τεκμηρίωση ώστε να αναιρέσει τις υποψίες.
Hellenic Business

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου