Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Φαινομενικά ευυπόληπτοι πολίτες είναι οι περισσότεροι συμμετέχοντες στο ευρύ κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας που εξάρθρωσε η Ασφάλεια την περασμένη εβδομάδα. 39 οι εμπλεκόμενοι, εκ των οποίων οι 20 οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.
Ληστεία-Αστυνομία

Φαινομενικά ευυπόληπτοι πολίτες είναι οι περισσότεροι συμμετέχοντες στο ευρύ κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας που εξάρθρωσε η Ασφάλεια την περασμένη εβδομάδα.
Ενδεικτικό είναι το ότι ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται ένας καθηγητής Λυκείου, ένας πυροσβέστης, ένας δικαστικός επιμελητής, ένας διευθυντής υποκαταστήματος του ΟΑΕΔ και ένας οδηγός σχολικού λεωφορείου ιδιωτικού δημοτικού.
Το κύκλωμα διακινούσε σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο και εξαρθρώθηκε ύστερα από συντονισμένες επιχειρήσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με τις γερμανικές Αρχές. Το υλικό διακινείτο από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Πτολεμαΐδα, το Βόλο, το Ηράκλειο, τα Χανιά, την Αμαλιάδα, τη Νεμέα, τη Μονεμβασιά, την Πρέβεζα και την Κέρκυρα.
Στο πλαίσιο της έρευνας, εντοπίστηκε πλήθος χρηστών που διακινούσαν μεταξύ τους τουλάχιστον δέκα αρχεία ο καθένας. Η ψηφιακή έρευνα εντόπισε τουλάχιστον 170 ηλεκτρονικά «ίχνη» ελληνικής προέλευσης, εκ των οποίων τα 39 ταυτοποιήθηκαν. Από τα 39 άτομα, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, οι 37 είναι Έλληνες (από 20 έως 56 ετών) και οι υπόλοιποι δύο είναι ένας 22χρονος υπήκοος Καζακστάν και ένας 59χρονος υπήκοος Αγγλίας.
Οι 20 από τους 39 συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Ύστερα από έρευνες στα σπίτια τους, κατασχέθηκαν 87 σκληροί δίσκοι, πέντε φορητοί Η/Υ, όπως και ψηφιακοί δίσκοι συνολικής χωρητικότητας 35 TB! Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το επίμαχο υλικό ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες βίντεο και φωτογραφίες.
πηγη msn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου