Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Το απόλυτο αστυνομικό αυτοκίνητο από τη Volvo


Η Volvo αποκάλυψε το απόλυτο εργοστασιακό αυτοκίνητο σε εκδήλωση του συνάντηση του βρετανικού Εθνικού Συνδέσμου Διοικητών Αστυνομικών Στόλων (NAPFM). Πρόκειται για μια «αστυνομική» έκδοση του V70 η οποία σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε σε συνεργασία με την NAPFM, την Εθνική Υπηρεσία Αστυνομικής Βελτίωσης και την Αστυνομική Ομοσπονδία. Το «αστυνομικό» Volvo θα κατασκευάζεται στην γραμμή παραγωγής της εταιρείας στο Torsland, προσφέροντας μια σημαντική υπηρεσία στην βρετανική Αστυνομία.
Η Volvo θεωρεί ότι το αστυνομικό αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο για τη βρετανική Αστυνομία και μάλιστα έτοιμο να μπει στην υπηρεσία, αφού δεν θα χρειαστεί καμία επιπρόσθετη μετατροπή. Γι αυτό και το αποκαλεί «Turn Key», δηλαδή μετά την παράδοσή του το μόνο που έχουν να κάνουν οι Αστυνομικοί είναι να γυρίσουν το κλειδί και να ξεκινήσουν την υπηρεσία.
Όλα τα στοιχεία του νέου αστυνομικού Volvo V70 Turn Key είναι κατασκευασμένα από το εργοστάσιο ειδικά για τις βρετανικές Αρχές, από το ειδικό χρωματολόγιο στο φάρο στην οροφή του αυτοκινήτου, μέχρι και τον ασύρματο και την καλωδίωση και το πάνελ ελέγχου. Ο κατάλογος των εργοστασιακών αξεσουάρ είναι λίγος διαφορετικός από αυτόν του συμβατικού V70, αφού περιλαμβάνει σύστημα εντοπισμού ταχύτητας Vascar, σύστημα παρακολούθησης, μέχρι και κλουβί για δύο σκύλους. Εντυπωσιακό είναι το αστυνομικό Volvo V70 Turn Key των βρετανικών αρχών θα διαθέτουν κινητήρες βενζίνας, ντήζελ αλλά και FlexiFuel.
Όλα προστίθενται στα ήδη μοναδικά χαρακτηριστικά της εταιρείας, όπως το δοκιμασμένο ειδικά εξελιγμένο σασί, το οποίο διαθέτει αυτορυθμιζόμενη ανάρτηση, ειδικά φρένα 17,5 ιντσών και ενισχυμένες ζάντες αλουμινίου, κάτι που μειώνει περαιτέρω τις αποστάσεις επιβράδυνσης και την ψύξη των φρένων.
Ένα από τα αδιαφιλονίκητα ατού του αστυνομικού V70 είναι ότι πέραν από την εξοικονόμηση χρόνου αφού το αυτοκίνητο παραδίδεται έτοιμο για υπηρεσία, οι αστυνομικές αρχές που θα το επιλέξουν μπορούν να εφησυχάσουν αφού θα έχουν την υποστήριξη του εργοστασίου.
зрпр Greek Policeman

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου