Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Επίσκεψη μαθητών από τη Μαριούπολη, την Αλβανία και τη ΠΓΔΜ στη Βουλή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΒΟΥΛΗ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτρης Σιούφας συναντήθηκε σήμερα με μαθητές της ελληνικής γλώσσας από την Ουκρανία, την Αλβανία και την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας που επισκέφθηκαν τη Βουλή.

Ο κ. Σιούφας, αφού καλωσόρισε τα παιδιά, τους συνοδούς δασκάλους τους, και τη Δήμαρχο Ψυχικού και Πρόεδρο του Συνδέσμου «Οι Φίλοι της Μαριούπολης» κυρία Ειρήνη Κατσαρού, ανέφερε τα εξής:

«Χαίρομαι διπλά που σας συναντώ, πρώτον γιατί επισκέπτεστε τη Βουλή των Ελλήνων, η οποία στηρίζει την προσπάθεια του Συνδέσμου «Οι Φίλοι της Μαριούπολης» και το πρόγραμμα για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε σχολεία της Ουκρανίας και θα έχετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε σε αυτήν.


Ο δεύτερος λόγος που αισθάνομαι χαρά είναι ότι η συνάντησή μου με νέα παιδιά ελληνικής καταγωγής της αυριανής γενιάς από την Ουκρανία, την Αλβανία και τη FYROM, που είναι το μέλλον των χωρών όπου ζουν, αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας που στηρίζεται σε σας, στη σωστή σας μόρφωση, στη γνώση και βεβαίως στην εμβάθυνσή σας στο ελληνικό πνεύμα, καθώς οι ρίζες σας είναι ελληνικές, με ωθεί να σας προτρέψω να συνεχίσετε αυτή την παράδοση. Την ελληνική παράδοση του πολιτισμού και του πνεύματος και να τη διατηρήσετε μεγαλώνοντας στις χώρες που ζείτε και θα σταδιοδρομήσετε.

Το πρόγραμμα αυτό έχει ξεκινήσει από το 2003, επί προεδρίας του τότε Προέδρου Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος σήμερα, λόγω κωλύματος, δεν θα είναι μαζί μας όπως όλες τις προηγούμενες χρονιές και θέλω να σας μεταφέρω τους ιδιαίτερους χαιρετισμούς και τις ευχές του. Επίσης, σας μεταφέρω την αγάπη και τις ευχές της πρώην Προέδρου της Βουλής κυρίας Άννας Μπενάκη-Ψαρούδα για καλή πρόοδο και καλοτυχία στη ζωή σας, γιατί και εκείνη δεν είναι σήμερα μαζί μας.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου