Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Νίκη με... άρωμα Σισέ


Η φιλική νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στην Γκρόιτερ Φιρτ με 2-1 πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς όταν υπάρχει το ντεμπούτο του Τζιμπρίλ Σισέ με την «πράσινη» φανέλα έστω και για ένα τέταρτο! Κατά τ' άλλα... πρεμιέρα με το «τριφύλλι» και για τον Σεμπάστιαν Λέτο και «σεφτέ» στα γκολ για τον Σεντρίκ Καντέ που είχε ισοφαρίσει σε 1-1, ενώ λίγο αργότερα ο Πετρόπουλος ήταν αυτός που σκόραρε διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

http://www.gazzetta.gr
Με 4-3-3 ο Τεν Κάτε

Με πολλά νέα πρόσωπα και σύστημα 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του ο Χενκ Τεν Κάτε, κόντρα σε μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια προσπαθεί, αλλά στο τέλος δεν καταφέρνει να πάρει την άνοδο για τα σαλόνια της Μπουντεσλίγκα.
Ο Καρνέζης αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος, ο νεαρός Μαχλελής βρέθηκε στο δεξί άκρο, ενώ στο αριστερό ο Μελίσσης, το κέντρο της άμυνας αποτελούνταν από τους Μενσά, Καντέ. Στη μεσαία γραμμή και σε ρόλο αμυντικού χαφ ο Σιμάο, ο Γκάμπριελ βρισκόταν δεξιά του και ο Κατσουράνης αριστερά του. Ο Χριστοδουλόπουλος αγωνίστηκε ως αριστερός εξτρέμ, στα δεξιά βρέθηκε ο Νίνης, ενώ στο κέντρο της επίθεσης βρέθηκε ο Πετρόπουλος

Όλα τα λεφτά Καντέ, «Κατσούρ»

Φιλικό για να βγάλει ο Τεν Κάτε συμπεράσματα μεμονωμένα και ατομικά και όχι ομαδικά ήταν αυτό με την Γκρόιτερ Φιρτ. Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν με πολλά νέα πρόσωπα, ωστόσο ξεχώρισε η παρουσία και των δυο βασικών παικτών, των Καντέ, Κατσουράνη. Ο αμυντικός από το Μάλι ήταν ο ηγέτης της άμυνας, βοήθησε πολύ το νεαρό, Μενσά και έδειξε έτοιμος να συμπεριληφθεί στα βασικά πλάνα του Ολλανδού. «Αρχοντικός», δυνατός στις μονομαχίες, και με σωστές τοποθετήσεις, κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις. Παράλληλα, ο «Κατσούρ» αν και βρίσκεται πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης, έδειξε πως μπορεί να κάνει ακόμα πιο δυνατή την μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού. Ποιότητα, δύναμη και κάθετες πάσες, βοήθησαν τους νεαρούς παίκτες του «τριφυλλιού» να ανεβάσουν ρυθμό και να προηγηθούν στο ημίχρονο με 2-1.

Γρήγορη αντίδραση

Το δυνατό ξεκίνημα των Γερμανών και η πίεση που ασκήθηκε, έπιασε στον «ύπνο» τον Παναθηναϊκό και μπορεί στο 5' ο Καρνέζης να αποσόβησε τον κίνδυνο, ωστόσο πέντε λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ. Μαχλελής και Νίνης ολιγώρησαν από τα δεξιά, ο Γκριμπς έκανε τη σέντρα και ο Ζάινερ ακάλυπτος πέτυχε το 1-0. Οι «πράσινοι» πάντως αντέδρασαν γρήγορα και στο 12' ο Καντέ με κοντινό σουτ έπειτα από κόρνερ του Νίνη ισοφάρισε για το «τριφύλλι». Τα λάθη στη μεσαία γραμμή ήταν το κύριο στοιχείο για τριάντα λεπτά, όπως άλλωστε και οι φωνές του Τεν Κάτε.
Από το 30' και έπειτα οι «πράσινοι» αποφάσισαν να ακολουθήσουν τις εντολές του, πίεσαν τους Γερμανούς, βελτιώνοντας αρκετά την εικόνα τους. Οι φάσεις ήρθαν και από τη στιγμή που ο Χριστοδουλόπουλος δεν τα κατάφερε σε δυο περιπτώσεις, δράση ανέλαβε ο Πετρόπουλος, ο οποίος στο 40' εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη μπαλιά του Μελίσση και με έξοχο σουτ διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.

Ντεμπούτο για Λέτο!

«Θηρίο στο κλουβί» ο Αργεντίνος και ο Τεν Κάτε έδωσε την ευκαιρία στο Λέτο να κάνει το ντεμπούτο του. Σίγουρα, δεν βρίσκεται στο επιθυμητό στάδιο, ωστόσο σε αρκετές περιπτώσεις έδειξε δείγματα του εξαιρετικού του ταλέντου. Αγωνίστηκε στα αριστερά, επιδόθηκε σε αρκετές ατομικές ενέργειες, αν και σε ορισμένες φάσεις έκανε κατάχρηση της ντρίμπλας. Ο Λέτο είχε καλή συνεργασία και με τον Νίνη, ο οποίος βρέθηκε στον άξονα και ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να απειλήσει. Βέβαια, ο ρυθμός δεν ήταν αυτός που ζητούσε ο Ολλανδός τεχνικός, ενώ και οι Γερμανοί προσπαθούσαν να επιτεθούν από τα άκρα. Ο Τεν Κάτε άρχισε τις αλλαγές, με τον Κατσουράνη να αποχωρεί και να παρουσιάζονται κάποια κενά στη μεσαία γραμμή, μιας και ο ρόλος του Καντέ δεν είναι στο κέντρο, αλλά στην άμυνα...

«Άρωμα» Σισέ, ντεμπούτο και για Μουν

Αν και οι φίλοι του Παναθηναϊκού περίμεναν να δουν στο φιλικό με τη Χόφενχαϊμ τον Τζιμπρίλ Σισέ, εντούτοις ο Χενκ Τεν Κάτε έκανε την έκπληξη και στο 74' πέρασε στη θέση του Πετρόπουλου τον Σισέ. Ο Γάλλος αποθεώθηκε απ' τους φιλάθλους των δυο ομάδων και προσπάθησε με το «καλημέρα» να κάνει αισθητή την παρουσία του. Βέβαια, το συγκεκριμένο φιλικό, αλλά και ο ρυθμός που είχε δεν τον βοήθησαν να κάνει το κάτι παραπάνω. Τα βλέμματα πάντως ήταν στραμμένα και στον Μουν, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του. Ο Νοτιοαφρικάνος είναι επηρεασμένος από το τραγικό δυστύχημα, και η παρουσία του στο ματς ήταν μια ευκαιρία να τονωθεί ψυχολογικά.

Ικανοποίηση Τεν Κάτε

Από κει και πέρα, το β' μέρος δεν έκρυβε κάτι εντυπωσιακό, ο Παναθηναϊκός διατήρησε το υπέρ του σκορ, αν και «καρδιοχτύπησε» στο τελευταίο δεκάλεπτο από τον Ζάιλερ. Ο Τεν Κάτε έμεινε ικανοποιημένος, αφού είδε από τους νεαρούς Καρνέζη, Μενσά, Μαχλελή καλά στοιχεία, ενώ και ο Νίνης πραγματοποίησε θετική εμφάνιση.





MΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ


-Για πρώτη φορά σε φιλικό του Παναθηναϊκού ο Κώστας Κατσουράνης ξεκινάει στο βασικό σχήμα των «πράσινων»

-Το τοπίο γύρω από το γήπεδο το γνωστό σε τέτοιες περιπτώσεις με καντίνες που πουλάνε μπύρες, χοτ ντογκ αλλά και... μπριζολάκια!

-Λίγες ώρες πριν την έναρξη του φιλικού η βροχή ήταν δυνατή στην περιοχή του Κιτσμπούχελ, όμως πριν την σέντρα ο καιρός άλλαξε και βγήκε ήλιος

- Όλα πράσινα στο γήπεδο, αφού το σήμα της Γκρόϊτερ Φιρτ είναι το ίδιο με αυτό του Παναθηναϊκού. Το «τριφύλλι» βρίσκεται στις φανέλες των περίπου 50 φιλάθλων των δυο ομάδων, αλλά και στα λεωφορεία τους.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:
Καρνέζης, Μαχλελής, Μελίσσης (74' Σπυρόπουλος), Μενσά, Καντέ, Σιμάο, Κατσουράνης (62' Σαριέγκι), Γκάμπριελ (46' Λέτο), Νίνης (82' Σαλπιγγίδης), Χριστοδουλόπουλος (70' Μουν), Πετρόπουλος (74' Σισέ)

ΓΚΡΟΪΤΕΡ ΦΙΡΤ: Λόμπουε, Μπιλίσκοφ, Μαουεσμπέργκερ, Φάλκεμπεργκ, Φούρστμπερ, Πριμπ, Μοχτάρι, Σροκ, Αλαγκούι, Ζάιλερ, Μίλερ


5' Σουτ του Μίλερ έξω από την περιοχή απόκρουσε ο Καρνέζης

10' ΓΚΟΛ 0-1:
Ο Πριμπ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ζάιλερ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

12' ΓΚΟΛ 1-1: Ο Νίνης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Καντέ με σουτ από κοντά πέτυχε το 1-1.

32' ο Νίνης εκτέλεσε ωραία το φάουλ, καρφωτή κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ

37' Ο Γκάμπριελ έβγαλε σε θέση βολής τον Χριστοδουλόπουλο, τον πλάσαρε, ο Λόμπουε απόκρουσε, ωστόσο στη συνέχεια και σε κενή εστία ο παίκτης του Παναθηναϊκού έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει

40' ΓΚΟΛ 2-1: Ο Μελίσσης έβγαλε πολύ ωραία πάσα στον Πετρόπουλο, και ο τελευταίος με εξαιρετικό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του

45' Ντεμπούτο για Λέτο, ο οποίος αντικατέστησε τον Γκάμπριελ

48'
Σουτ του Ζαράρε, εξαιρετική επέμβαση από τον Καρνέζη

57' Ωραία ατομική προσπάθεια του Λέτο, όμως το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν τόσο δυνατό και μπλόκαρε ο Λόμπουε

74'
Ντεμπούτο για Σισέ, ο οποίος αντικατέστησε τον Πετρόπουλο

80΄Ατομική ενέργεια από τον Νίνη, όμως το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο

87΄Ο Νέτε έβγαλε σε θέση βολής τον Ζάιλερ, ωστόσο το πλασέ του βρήκε το δοκάρι και κατέληξε άουτ
AYΣΤΡΙΑ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΚΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου