Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Ξέρουν τον αρχηγό (και δεν τον λένε)

[Κυρίαρχο ρόλο στις τηλεφωνικές συνομιλίες που δεν υπάρχουν παίζει ο Παναγιώτης Βλαστός. Μιλάει για τον αρχηγό. Τον ξέρει, αλλά δεν τον αποκαλύπτει. Ή αποκαλύπτει το όνομά του, το οποίο από τις κομμένες συνομιλίες δεν θα το μάθουμε ποτέ.]

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες που θα διαβάσετε και αποτελούν μέρος της ογκώδους δικογραφίας για την εγχώρια «Κόζα Νόστρα» βγαίνουν πρώτη φορά στη δημοσιότητα. Η «Espresso», η μοναδική εφημερίδα που αποκλειστικά προανάγγειλε τις συλλήψεις των δεκαέξι ατόμων του φερόμενου ως συνδικάτου του εγκλήματος την Τρίτη 30 Ιουνίου, πιστή στις αρχές της δημοσίευσης όλης της αλήθειας(όποια κι αν είναι αυτή), θεωρεί καθήκον της απέναντι στους πολυπληθείς αναγνώστες της να τις φέρει στο φως.

Στις τηλεφωνικές συζητήσεις ακούγονται σημεία και τέρατα. Ονόματα αξιωματούχων υπεράνω πάσης υποψίας. Η «Espresso» δεν υιοθετεί τίποτα από αυτά που λέγονται. Ειδικά από κατηγορουμένους που βαρύνονται με σωρεία σοβαρών παραβατικών πράξεων και οι οποίοι στις κατ’ ιδίαν εξομολογήσεις τους θα μπορούσαν να καταστήσουν ένοχο, διεφθαρμένο και ύποπτο οποιονδήποτε έμπαινε εμπόδιο στα θεωρούμενα ως εγκληματικά σχέδιά τους. Ομως πάγια αρχή μας ήταν να βγαίνουν όλα στη φόρα. Αυτό κάνουμε και τώρα. Και γι’ αυτό σε μείζονα αστυνομικά και δικαστικά θέματα διατηρούμε στην ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού υψηλή θέση προτίμησης. Γιατί λέμε και γράφουμε τα πάντα.

Και μια σοβαρή υπόμνηση: Πολύ περιέργως και σε πολλές σημαντικές συνομιλίες -μεταξύ αυτών σε καυτές στιχομυθίες που αναφέρονται στον «αρχηγό», τον οποίο φαίνεται να ξέρει η συμμορία, αλλά δεν τον κατονομάζει- ενώ δίνεται η περίληψη των συνομιλιών, δεν δίνονται στη δικογραφία οι πλήρεις διάλογοι. Με λίγα λόγια, πολλές καυτές συνομιλίες έχουν αφαιρεθεί, έχουν κοπεί ή για άλλους λόγους που δεν γνωρίζουμε δεν υπάρχουν. Τα μεγάλα ερωτήματα λοιπόν είναι: Γιατί δεν υπάρχουν; Τις έχει κάποιος; Υφίστανται; Γιατί δεν δίνονται στη δημοσιότητα; Και γιατί ειδικά αυτές που αφορούν τον αρχηγό;


Ο «ανιψιός του Ραχωβίτσα» και οι υποκλοπές της ΕΥΠ

Ο Παναγιώτης Βλαστός στις 15 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τον Γιώργο Κατσαγάνη, του λέει ότι έλαβε ένα ύποπτο μήνυμα στο κινητό του και αντιλαμβάνεται την ύπαρξη κοριού. Ο Γιώργος Κατσαγάνης τού εξηγεί ότι τέτοιες καταγραφές μπορεί να κάνει μόνο η ΕΥΠ, κάτι που γνωρίζει από έναν φίλο του στη Δίωξη Ναρκωτικών, ο οποίος, όπως λέει, είναι «ανιψιός του υποστράτηγου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής Γιάννη Ραχωβίτσα». Σύμφωνα με κύκλους της ΓΑΔΑ, όντως ο αναφερόμενος με το επώνυμο «Ραχωβίτσας» είναι συγγενικό πρόσωπο του υποστράτηγου Γιάννη Ραχωβίτσα, ο οποίος φέρεται να ήταν οδηγός του και ένα από τα πιο έμπιστα άτομα του επαγγελματικού του περιβάλλοντος. Ομως οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν στην «Espresso» ότι αφ’ ης στιγμής ο υποστράτηγος Ραχωβίτσας έμαθε κάτι τέτοιο, φέρεται να κίνησε ο ίδιος τη διαδικασία για τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην περίεργη ιστορία. Πάντως από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. γινόταν γνωστό ότι προς το παρόν οι «αδιάφθοροι» δεν έχουν φτάσει στον ανιψιό του υποστράτηγου.
ΠΗΓΗ http://www.espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου