Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Θεσ/νίκη: Νέο σοβαρό περιστατικό της γρίπης Α/Η1Ν1




Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου ένας άνδρας, 30 ετών, που προσβλήθηκε από τη νέα γρίπη Α/Η1Ν1. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), ο νεαρός άνδρας ανέπτυξε πνευμονία και διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται σοβαρή.

Εξάλλου, βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του 33χρονου που νοσηλεύεται τις τελευταίες μέρες στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Ηρακλείου, ο οποίος αποσωληνώθηκε. Σταθερή, αλλά χωρίς επιπλοκές είναι η κατάσταση των άλλων δύο σοβαρών περιστατικών της νέας γρίπης, του 42χρονου άνδρα και της 16χρονης Βρετανίδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στον κατάλογο των νοσοκομείων αναφοράς για τη νέα γρίπη εντάσσονται τέσσερα νέα νοσοκομεία: το Γ.Ν. Μελισσίων "Α. Φλέμιγκ" και το Γ.Ν. Νέας Ιωνίας "Κωνσταντοπούλειο" στην Αθήνα και τα Γ.Ν.Θ. "Γ. Παπανικολάου" και "Ιπποκράτειο" (για τα παιδιά) στη Θεσσαλονίκη.

"Όλα τα νοσοκομεία στην Ελλάδα λειτουργούν στα πλαίσια της ετοιμότητας και αντιμετωπίζουν περιστατικά της νέας γρίπης", τονίζει το υπουργείο Υγείας.

Στην ίδια ανακοίνωση, το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι εντάσσονται ως Εργαστήρια Αναφοράς, πέρα των τριών που ήδη λειτουργούν, τα μικροβιολογικά εργαστήρια των πανεπιστημιακών γενικών νοσοκομείων Ηρακλείου, Λάρισας, Αλεξανδρούπολης και Ιωαννίνων.
ΠΗΓΗ axia plus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου