Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Πεκίνο - ένα χρόνο μετά - γιορτάζουν με το… Ιταλικό “Super Cup”


Στην Κίνα γιορτάζουν σήμερα την επέτειο ενός έτους από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο. Ήταν 8 Αυγούστου 2008, και ώρα 8.08μμ όταν ξεκίνησε η τελετή στη «φωλιά του πουλιού» το Ολυμπιακό Στάδιο.
Βέβαια για τους Κινέζους οι εορταστικές εκδηλώσεις έχουν αρχίσει εδώ και περίπου 10 ημέρες και κορυφώνονται σήμερα με έναν τελικό για το Ιταλικό «Super Cup».
Ναι, δεν κάνουμε λάθος. Στο Πεκίνο θα γίνει ο αγώνας ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ιταλίας Ίντερ και την κυπελλούχο, Λάτσιο.
Εκτός… έδρας και για τις δύο ομάδες που θα αναμετρηθούν σε… ουδέτερο κοινό, τους Κινέζους.
Του Κινέζους που μετέχουν μαζικά αυτές τις ημέρες σε εκδηλώσεις και για αυτό μάλιστα έχουν θεσπίσει την 8η Αυγούστου Εθνική Ημέρα Φυσικής Κατάστασης. Περισσότεροι από 1,3 δισεκατομμύρια πολίτες θα ασχοληθούν με αθλήματα όπως το τρέξιμο ή το τζόγκινκ, το μπάντμιντον, το πινγκ-πονγκ και το μπάσκετ.
Όμως οι Κινέζοι δεν μένουν μόνο σε αυτά.
Έχουν ανοίξει τις πόρτες των εγκαταστάσεων για το κοινό.
Και όταν λέμε πόρτες δεν μιλάμε μόνο για τις εξωτερικές καγκελόπορτες. Άνοιξαν τις εγκαταστάσεις και στο εσωτερικό τους.
Τόσο… εσωτερικό που μπορούσε όποιος ήθελε να περπατήσει μέσα στον ελαστικό τάπητα που έτρεξε ο Ουσέιν Μπόλτ, πέρσι και κατέρριψε τα παγκόσμια ρεκόρ στα 100μ. τα 200μ. και τα 4χ100μ. όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία.
Κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Τη χώρα που γέννησε την ιδέα των Ολυμπιακών Αγώνων, τη χώρα που στις 13 Αυγούστου συμπληρώνει 5ατία από τη έναρξη των τελευταίων Ολυμπιακών της Αθήνας το 2004.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου