Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Σε σοβαρή κατάσταση 11χρονος με συμπτώματα γρίπης

Εναν ανήλικο μαθητή από τον Πύργο χτύπησε αυτή τη φορά η νέα γρίπη, όμως το κακό δεν σταμάτησε εκεί. Ο 11χρονος πέρασε το Σαββατοκύριακο στο σπίτι παρουσιάζοντας τα συμπτώματα της γρίπης και καθώς η κατάστασή του χειροτέρευε όσο περνούσε η ώρα, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Ετσι ο μικρός διακομίστηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό...
Νοσοκομείο Ρίου. Εκεί διαπιστώθηκε από τους γιατρούς ότι ο ανήλικος παρουσιάζει και συμπτώματα εγκεφαλίτιδας, κάτι που είναι αρκετά σοβαρό, καθώς μπορεί να απειλήσει τη ζωή του ασθενούς. Προφανώς λόγω της γρίπης ο ιός εισέβαλε κατευθείαν στο κεντρικό νευρικό σύστημα του παιδιού και προσέβαλε τον εγκέφαλό του. Οι γιατροί κρίνουν πως η κατάσταση του 11χρονου από τον Πύργο είναι κρίσιμη.

Το ευτύχημα πάντως είναι πως μέχρι στιγμής η κατάσταση της υγείας του παραμένει στάσιμη. Καθώς δεν είναι σίγουρο ότι η γρίπη που προσέβαλε τον ανήλικο είναι η νέα γρίπη, οι γιατροί έλαβαν και επίχρισμα για να το διαπιστώσουν. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων από το Ινστιτούτο Παστέρ αναμένεται να βγουν την Παρασκευή. Μέχρι τότε οι ώρες θα είναι δύσκολες για την οικογένειά του που ανησυχεί ιδιαίτερα για την πορεία της υγείας του.

Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου