Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Το μέλλον της ΙΝG Eλλάδος μετά τις εξελίξεις στο ING Group

Πέμπτη, 29 Οκτώβριος 2009 1:54:28 πμ
Νέες εκπλήξεις περίμεναν την ασφαλιστική αγορά με την ανακοίνωση του μητρικού ομίλου του ΙΝG Group για την διάσπαση των τραπεζικών από τις ασφαλιστικές εργασίες. Εξέλιξη που θα επηρεάσει και την εδώ λειτουργία του ΙΝG Ελλάδος.

Αρχικά πρέπει να σημειωθεί ότι η πώληση δεν θα επηρεάσει άμεσα τους ασφαλισμένους ως προς το καθεστώς ασφάλισης, αφού τα συμβόλαιά τους θα παραμένουν σε ισχύ με τους ίδιους όρους και μετά την πώληση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων του ING.

Προς το παρόν πάντως δεν έχει αποσαφηνιστεί πως θα γίνει η πώληση των ασφαλιστικών εργασιών, δηλαδή αν θα υπάρξει στρατηγικός επενδυτής για το σύνολο των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων του ομίλου ή η πώληση θα γίνει τμηματικά.

Ειδικά για τις δραστηριότητες του ομίλου τoυ ΙΝG Group στην Ελλάδα που ανήκουν στο region της κεντρικής Ευρώπης, (περιλαμβάνεται η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Τσεχία, η Πολωνία η Ισπανία) ανακοινώθηκε πρόσφατα ότι σταδιακά θα δημιουργηθεί περιφερειακό κέντρο διοίκησης της Ν.Α. Ευρώπης στη Ρουμανία.
Στο μεταξύ, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό ,από τις αρχές του χρόνου ο όμιλος διέκοψε τις ασφαλιστικές τους δραστηριότητες στο τομέα των Γενικών Ασφαλίσεων και των Νοσοκομειακών Προγραμμάτων στην Ελλάδα και έχει ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης της ΙΝG AEΓΑ. Σε αυτή την διαδικασία συμμετέχουν η Interamerican, η Eυρωπαϊκή Πίστη και η International ΑΕΓΑ. Ακόμα από το 2007 μέσω της ING Ομαδικών και Ατομικών Ασφαλειών έχει στρατηγική συνεργασία δεκαετούς διάρκειας με την τράπεζα Πειραιώς για τη διάθεση από το τραπεζικό δίκτυο προϊόντων Ζωής και σύνταξης του ING.

Επίσης η ΙΝG Eλλάδος έχει ανακοινώσει συνεργασία με τις ασφαλιστικές Interamerican και Ευρωπαική Πίστη μέσω της πρακτορειακής της εταιρείας.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου