Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΞΑΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1.700 ΧΡΟΝΙΑ!!!

α) Η Ομάδα Έψιλον, αποτελεί αναγνωρισμένο υπό του πρωτοδικείου σωματείο (Σύλλογος), ιδρυθέν εν έτει 1962 (χίλια εννιακόσια εξήντα δύο). Τουλάχιστον προ τριακονταετίας δηλ. πριν κάνει την εμφάνισή του στη δημόσια σφαίρα δια των εκδόσεων και της αρθρογραφίας, ο σχετικός θόρυβος που υπό την αδιόρατη αχλή ενός μίγματος μύθου, φαντασίας και ευγενών ή άλλων προθέσεων, αναφερόταν σε κάποια υπαρκτή ή όχι συλλογική οντότητα που έφερε ακριβώς τον ίδιο τίτλο («Ομάδα Έψιλον»).


Ερώτημα: Αν ο θόρυβος και η παραφιλολογία που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια δεν αναφερόταν σε «Ομάδα Έψιλον» αλλά π.χ. σε ομάδα «Απόλλων», «Ερμής», «Αθηνά» κλπ, θα έπρεπε όσα σωματεία έφεραν τον τίτλο Απόλλων, Ερμής, Αθηνά κλπ, να αλλάξουν όνομα;
Η Γενική Συνέλευση πάντως του σωματείου «Ομάδα Έψιλον» προτίμησε να μην τροποποιήσει τον διακριτικό τίτλο που επί δεκαετίες έφερε. Κι αυτό διότι δεν θεώρησε σωστό να προχωρήσει σε τροποποίηση του καταστατικού της, μόνον και μόνον επειδή σε κάποια χρονική στιγμή προκλήθηκε θόρυβος και μυθοποίηση γύρω από μια αφηρημένη έννοια με τον ίδιο τίτλο («Ομάδα Έψιλον»).


Κατά την γνώμη μου, πολύ καλά έκαναν τα μέλη του εν λόγω σωματείου. Το να προχωρείς εσπευσμένως σε αλλαγή ονόματος δείχνει ολιγοψυχία και φόβο. Τι είχαν όμως να φοβηθούν και σε τι να ολιγοψυχίσουν; Στο ότι μπορεί ενδεχομένως κάποιοι, επηρεασμένοι από τον γνωστό θόρυβο, να τους μεμφθούν και να τους λοιδορήσουν; Μα και αυτή τη στιγμή που δίδονται αυτές οι εξηγήσεις οι οποίες βάζουν τα πράγματα στην θέση τους και μεταφέρουν σε γήινα και απολύτως υπαρκτά πλαίσια τα σχετικά με τον συγκεκριμένο σύλλογο Ομάδα Έψιλον, το πιθανότερο είναι «κάποιοι», νοιώθοντας ίσως «θιγμένοι» με τις εξηγήσεις που ανατρέπουν τον αρχικό συλλογισμό τους τον οποίο εξέφρασαν δημοσίως, να μην το βάλλουν κάτω αλλά να συνεχίσουν τις μομφές και την πολεμική. Πράγμα που εν τοιαύτη περιπτώσει θα σημαίνει ότι τα κίνητρα μιας τέτοιας χλευαστικής συμπεριφοράς δεν έχουν πάντα να κάνουν τόσο με την έλλειψη πληροφόρησης όσο με άλλους παράγοντες (εγωιστικούς, ψυχολογικούς κλπ).

Η δήλωση του Αριστοτέλη Κακογεωργίου για την Ομάδα Έψιλον


β) Ο κ. Αριστοτέλης Κακογεωργίου είναι διεθνούς φήμης μαραθωνοδρόμος με 500 συμμετοχές σε μαραθώνιους δρόμους (για την ακρίβεια, συμπλήρωσε την 501η συμμετοχή του με τον υπερμαραθώνιο των 70 χλμ. της Κρήτης προ 15νθημέρου περίπου). Γνωστός και αγαπητός σε όλους τους αθλητικούς κύκλους (δείτε εδώ την απονομή χρυσού μεταλλίου που δέχθηκε απ' τον ίδιο η Ολυμπιονίκης μας Βούλα Πατουλίδου), με πάρα πολλά μετάλλια που έχει κερδίσει (σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα του διαδικτύου που ασχολείται με τις ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις μαραθωνίων θα βρείτε να αναφέρεται το όνομά του με εκτίμηση και σεβασμό), είναι παράλληλα ο ιδρυτής πέντε διοργανώσεων Μαραθωνίων δρόμων διεθνούς συμμετοχής στην Β. Ελλάδα.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου