Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Παράσταση νίκης και στο… σεξ!


• Αυξήθηκε η ερωτική επιθυμία στο 62% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ
• Μειώθηκε η ερωτική επιθυμία στο 51% των ψηφοφόρων της ΝΔ
• Η απάντηση των Ελλήνων στην κρίση είναι μείωση του σεξ και αύξηση των εξόδων!


Ο νικητής στην πολιτική είναι και νικητής στο σεξ; Και αντιστρόφως, ο ηττημένος της πολιτικής χάνει και στο κρεβάτι;

Η απάντηση είναι ΝΑΙ και στα δύο, σύμφωνα με έρευνα της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (Ε.Μ.Α.Σ.) , Tηλ: 210 .677 70 70.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Ε.Μ.Α.Σ. σε συνεργασία με την ALCO με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 600 ενηλίκων (υγιές δείγμα ALCO) και 2000 (δείγμα της Ανοιχτής Γραμμής Βοήθειας και Στήριξης της ΕΜΑΣ), στρωματοποιημένο, αναλογικό του πραγματικού πληθυσμού.

Οι μισοί από τους ψηφοφόρους της ΝΔ (ποσοστό 51%), που πήραν μέρος στην έρευνα, δήλωσαν ότι μειώθηκε η ερωτική τους επιθυμία τους τελευταίους μήνες. Το 31% ανέφερε πως παρέμεινε σταθερή και μόλις 12% ότι αυξήθηκε, ενώ ποσοστό 6% δεν απάντησε, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν νοιώθουν άνετα να απαντήσουν στο ερώτημα.

Στην αντίπερα όχθη, μόλις 9% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως μειώθηκε η ερωτική τους επιθυμία! Αντιθέτως, το 62% ανέφερε πως η ερωτική τους επιθυμία αυξήθηκε και το 29% ότι παρέμεινε σταθερή. Είναι χαρακτηριστικό ακόμη ότι όλοι οι ερωτηθέντες απάντησαν στο ερώτημα.

«Σε παλιότερες μελέτες μας είχαμε δείξει ότι οι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας, που χάνει, χάνουν και τη λίμπιντό τους σε σχέση με τους νικητές. Με τη νέα έρευνα αναζητήσαμε να δούμε ποια είναι η σεξουαλική ζωή του οπαδού ενός κόμματος που φιλοδοξεί να είναι στην εξουσία και πως ένας άλλος που το κόμμα του κινδυνεύει να χάσει την εξουσία.

Είναι φανερό ότι η πολιτική εξουσία ως άλλη μορφή αφροδισιακού επηρεάζει τη σεξουαλική μας ζωή. Η παράσταση νίκης είναι μια θετική ψυχολογική άποψη, που κινητοποιεί ευφορικούς μηχανισμούς νευροβιολογικά άρα αυξάνει και τη λίμπιντο», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΜΑΣ, χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος κ. Κώστας Κωνσταντινίδης.

Μάλιστα, από την έρευνα προκύπτει ότι οι διάφορες φαρμακευτικές αγωγές, που αφορούν στα προβλήματα στύσης δεν βοηθούν. Στην ερώτηση «αν πιστεύουν ότι τα φάρμακα βοηθούν σε αυτήν την κρίση της επιθυμίας και τη ερωτική ζωή εν γένει», το 67% απάντησε αρνητικά! Να σημειώσουμε ότι παλαιότερη έρευνα της Ε.Μ.Α.Σ. είχε δείξει ραγδαία πτώση τους τελευταίους 6 μήνες στη χρήση των φαρμάκων αυτών.

Το γεγονός ότι η οικονομική και κοινωνική κρίση έχει επιδράσει καταλυτικά σε βάρος της σεξουαλικότητας των Ελλήνων αποδεικνύεται από το ότι στο σύνολο των ερωτηθέντων του δείγματος το 90% δηλώνει ότι μειώθηκε η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών και η ερωτική επιθυμία.

Από την άλλη, ένα ακόμη εντυπωσιακό εύρημα της δημοσκόπησης είναι ότι σχεδόν το 80% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι είτε δεν έχουν μειώσει τις δαπάνες τους (ποσοστό 38,6%) είτε τις έχουν αυξήσει (ποσοστό 39,9%). Δηλαδή, οι Έλληνες αντιμετωπίζουν την οικονομική κρίση μειώνοντας τις σεξουαλικές επαφές, αλλά αυξάνοντας τα έξοδά τους!

«Αυτό το φαινόμενο που αρχικά φαίνεται σαν παράδοξο, εξηγείται από τον τρόπο που ο σύγχρονος Έλληνας με άκρατο φιλελευθερισμό σε μια ατομοκεντρική πλέον κοινωνία, προσπαθεί να τονώσει το ανασφαλές Εγώ του με επίδειξη και ματαιοδοξία, ιδιαίτερα όταν η φτώχια χτυπά τη πόρτα του και λιγότερο με σεξουαλικές επιδόσεις που ούτως ή άλλως κανείς δεν θα τις επιβεβαιώσει», σημειώνει ο κ. Κωνσταντινίδης.

«Παλιότερα σε πιο συλλογικές μορφές οργάνωσης το σεξ λειτουργούσε, σαν αντίδοτο της φτώχειας και της μίζερης πραγματικότητας, Τώρα το σεξ δεν λειτουργεί σαν αντικαταθλιπτικό και αντίδοτο της αλήθειας της κρίσης αφού δεν είναι το ζητούμενο. Σαν αντικαταθλιπτικό της σύγχρονης ατομοκεντρικής αντίληψης είναι το αγοράζω άρα υπάρχω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου