Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Απαγόρευσαν στις γυναίκες να κυκλοφορούν με δίκυκλα


Οι κυβερνήτες της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας δικαιολογήθηκαν σήμερα για την απόφασή τους να απαγορεύσουν στις γυναίκες να χρησιμοποιούν δίκυκλα για τις μετακινήσεις τους, λέγοντας ότι αυτό δεν υπαγορεύτηκε για θρησκευτικούς λόγους, αλλά για λόγους ασφαλείας και κοινωνικών παραδόσεων.
Με βάση την απόφαση αυτή, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Χαμάς, απαγορεύεται να επιβαίνουν οι γυναίκες σε δίκυκλα, προκειμένου να περιοριστούν τα ατυχήματα και να "προστατευθούν οι αξίες της κοινότητας".
Ο εκπρόσωπος Εχάμπ αλ Γσάιν εξήγησε ότι η απόφαση ελήφθη διότι τις τελευταίες εβδομάδες διαπιστώθηκε ότι, όταν οι γυναίκες μεταφέρονταν με δίκυκλα από τους συζύγους ή άρρενες συγγενείς τους συχνά προκαλούσαν τροχαία ατυχήματα.
"Λάβαμε μία σειρά αποφάσεων για να περιορίσουμε τα ατυχήματα και να αποφύγουμε απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Οι άνδρες που μετέφεραν γυναίκες σε μοτοσυκλέτες προκαλούσαν ατυχήματα και δεν συμβάδιζαν με τις κοινωνικές μας παραδόσεις", είπε. "Ηταν μια παράξενη εικόνα".

Οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν επισημάνει ότι η Χαμάς εφαρμόζει σταδιακά έναν αυστηρό ισλαμικό κώδικα συμπεριφοράς στους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της Γάζας, που αριθμούν 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους.
Πολλά ζευγάρια έχουν παραπονεθεί ότι η αστυνομία τους σταματά στο δρόμο για να ελέγξει τις ταυτότητές τους ώστε να εξακριβώσει εάν είναι παντρεμένα, ενώ οι αρχές συστήνουν στους άνδρες να είναι ντυμένοι στις παραλίες.
allday-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου