Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Ημιυπαίθριοι χώροι: Παγώνει η διαδικασία "τακτοποίησης" - Τα <πράσινα τέλη>


Η κα ΤΙΝΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΚΑΙ ΤΑ «ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΕΛΗ»

Ένα από τα θέματα που πρέπει να εξετάσει άμεσα – διότι το θέμα «τρέχει» - η υπουργός Περιβάλλοντος- Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κα Τίνα Μπιρμπίλη, σε συνεργασία με τους υφυπουργούς κκ Γιάννη Μανιάτη και Θάνο Μωραίτη, αλλά και τους υπουργούς Υποδομών κ. Δημ. Ρέππα και Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, είναι το θέμα της απόσυρσης των παλαιών αυτοκινήτων και της επιβολής των υπέρογκων «πράσινων τελών».

Διότι ναι μεν είναι επιβεβλημένη η απόσυρση των παλαιάς τεχνολογίας αυτοκινήτων, αλλά είναι και ζώνη που προκαλεί ασφυξία, η ταυτόχρονη επιβολή αναγκαστικών τελών ή ο εξαναγκασμός σε υπερχρέωση των πολιτών να πάρουν καινούργιο αυτοκίνητο σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης. Κι αυτό είναι ένα αντιλαϊκό μέτρο. (7-10-09 13.40)

Ο κ. ΔΗΜ. ΡΕΠΠΑΣ ΚΑΙ Η ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΩΝ

Ένα από τα θέματα που πρέπει να εξετάσει άμεσα – διότι το θέμα «τρέχει» - ο νέος υπουργός Υποδομών κ. Δημ. Ρέππας, είναι το θέμα της δήθεν τακτοποίησης των ημιυπαιθρίων.

Κι αυτό όχι για να μην πληρώσουν την εισφορά οι κάτοχοί τους, αλλά η όποια «τακτοποίηση» να είναι σύννομη και οριστική. Χωρίς το φόβο να κριθεί αντισυνταγματική και να χάσουν τα χρήματά τους οι ιδιοκτήτες που θα σπεύσουν να συμμορφωθούν με την παρανοϊκή ρύθμιση Σουφλιά.

Στην όποια νέα απόφαση, θα πρέπει να ληφθεί υπ όψιν και να εξαιρεθούν, όσοι ιδιοκτήτες έχουν ήδη καταβάλλει το φόρο μεταβίβασης, έχουν δηλώσει τον ημιυπαίθριο στο Ε9, και καταβάλλουν τα αναλογούντα δημοτικά τέλη. (7-10-09 13.10)

ΙΣΧΥΡΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΠΑΣΟΚ: ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ;;;;

Οι εκλογές έγιναν! Το ΠΑΣΟΚ με την ψήφο μας, του μεγάλου μέρους των πολιτών, πήρε ισχυρή αυτοδυναμία! Πολύ ενδιαφέρον και υπολογίσιμο αποτέλεσμα, όχι γι αυτούς που θα πάρουν τις καρέκλες, αλλά γι αυτούς που ψήφισαν.

Γι αυτούς που περιμένουν να υλοποιηθούν όσα υποσχέθηκε ο νέος πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου. Υποσχέσεις που δόθηκαν ενώ από την άλλη πλευρά, από τον κ. Κ. Καραμανλή, γινόταν, στην καλύτερη περίπτωση ειλικρινής απαρίθμηση της δυσμενούς κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα, ή στη χειρότερη περίπτωση κινδυνολογία με κάποια δόση αλήθειας.

Όπως και να ήταν, αυτά τα γνώριζε και τα γνωρίζει ο κ. Παπανδρέου. Και πρέπει, πριν από τις πιθανές τομές που θα θελήσει να επιφέρει, να θεραπεύσει δυσμενείς καταστάσεις που ήδη τρέχουν.

Όπως οι καταστάσεις με το άδικο ΕΤΑΚ, η απόσυρση των αυτοκινήτων των φτωχών και με τα υπερβολικά «πράσινα» τέλη, η κοροιδία των ημιυπαίθριων χώρων την οποία είχε καταδικάσει το ΠΑΣΟΚ, και είχαμε σχολιάσει δυσμενώς και μεις (δείτε πιο κάτω), το φορολογικό, τις έκτακτες εισφορές, καθώς και αρκετά άλλα που θα ανακουφίσουν τον πολίτη. Αλλωστε σύνθημά του είναι, «πρώτα ο πολίτης»!

Και μετά βλέπουμε τις μεγάλες κουβέντες!

Ισχυρή αυτοδυναμία, λοιπόν! Και τώρα τι;;;;;

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου