Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Αυξάνεται ο ΦΠΑ κατά 2 μονάδες;

Ο υπουργός οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ένα μήνα σχεδόν μετά τις εκλογές, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα, την οποία αγνόησε πριν τις εκλογές, υποτιμώντας την νοημοσύνη του ελληνικού λαού!
Ενώ γνώριζαν την οικονομική κατάσταση της χώρας, τουλάχιστον 4 ημέρες πριν την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, εφ' όσον είχε ενημερωθεί από τον Διοικητή της Τ.τ..Ε. κ. Προβόπουλο.
Γνώριζαν τους αριθμούς και τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας, κάτι που υπενθυμίσθηκε στον κ. Παπακωσταντίνου στη σύνοδο του Ecofin ο επίτροπος Αλμούνια.
Παρ' όλα αυτά υποσχέθηκαν τα "πάντα στους πάντες", λέγοντας ότι "λεφτά υπάρχουν",χωρίς να υπολογίσουν την επόμενη μέρα των εκλογών, την οποία καλούνται να "εξυπηρετήσουν" σήμερα!
Για τη φετινή χρονιά, το έλλειμμα εκτιμάται ότι θα κλείσει στα 28,9 δισ. ευρώ, μέγεθος που οδηγεί τον υπουργό σε σκέψεις για δραστικότερα μέτρα από τα αρχικά προγραμματισμένα.
Ο Κ. Παπακωσταντίνου, με επιστολή του προς τον επίτροπο κ. Χοακίν Αλμούνια, αφού έκανε μία αναδρομή στα αποτυχημένα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης, παρουσίασε τη δέσμη των μέτρων που προσανατολίζεται να πάρει το ΠαΣοΚ.
Ο υπουργός όπως και προεκλογικά είχε εξαγγείλει το ΠαΣοΚ, θα προχωρήσει σε αύξηση της άμεσης φορολογίας με νέα φορολογική κλίμακα, κατάργηση αυτοτελούς φορολόγησης επιδομάτων και φοροαπαλλαγών καθώς και των έμμεσων φόρων όπως ο ειδικός φόρος στα καύσιμα, στα ποτά και στα τσιγάρα.
Η μεγάλη αλλαγή στην οικονομική πολιτική του υπουργού είναι η απόφαση για αύξηση του ΦΠΑ.
Αν και προεκλογικά σύσσωμο το ΠαΣοΚ είχε δηλώσει ότι δεν θα γίνει αύξηση του ΦΠΑ, κάτω από το πρίσμα των νέων δεδομένων για τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας που φέρνει η καταγραφή, και με την comition να «απειλεί» και να πιέζει για άμεσα μέτρα, ο κ. Παπακωστντίνου αποφάσισε να δεχτεί τις εισηγήσεις για αύξηση του ΦΠΑ.
Για κάθε μονάδα αύξησης του ΦΠΑ τα έσοδα του Κράτους αυξάνονται κατά 600 εκατ. ευρώ.
Οι σκέψεις που κυριαρχούν στο οικονομικό επιτελείο τη κυβέρνησης είναι να αυξηθεί ο συντελεστής από 19% σε 21% και συγχρόνως σε ορισμένα είδη πρώτης ανάγκης να μειωθεί ώστε να υπάρξει η απαραίτητη κοινωνική ισορροπία στη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.
Και εδώ ερχόμαστε στην μεγάλη αντίφαση της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ για δίκαιη φορολογική πολιτική.
Έχουμε τονίσει και άλλη φορά ότι η χειρότερη μεταχείριση του κράτους προς τον πολίτη είναι η αύξηση της έμμεσης φορολογίας!
Και τούτο γιατί τους ίδιους φόρους πληρώνουν όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως του εισοδήματος τους!
Δηλαδή τον ίδιο φόρο πληρώνουν οι άνεργοι, οι μισθωτοί, οι επιχειρηματίες, οι μεγαλοεισοδηματίες και οι φοροδιαφεύγοντες !
Αυτή είναι κοινωνική δικαιοσύνη;
Αυτός είναι ο σοσιαλισμός;
Να πληρώνουν τους φόρους τα χαμηλά εισοδήματα και οι άνεργοι και να απαλάσσουμε φορολογικά τους "σκαφάτους";
Και κυρίως πάνω απ' όλα γιατί είπατε ψέμματα στον ελληνικό λαό;
Διαβάστε και την προηγούμενη ανάρτηση μας, εδώ!
αναδημοσίευση από το Ε.Μ.Π.Ρ.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου