Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε εισαγγελέας για πιθανές παρενέργειες από το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης



ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ

Την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης αναφορικά με τα αποτελέσματα και τις παρενέργειες του εμβολίου της γρίπης Η1Ν1, διέταξε σήμερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Μπούτσικος...

Η παρέμβαση του εισαγγελέα έγινε με αφορμή ενστάσεις ιδιωτών γιατρών για τις παρενέργειες που μπορεί να υπάρξουν από τον εμβολιασμό.

Συγκεκριμένα, στην παραγγελία του προς το Πταισματοδίκη Ρόδου, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Μπούτσικος αναφέρει τα εξής:

« Έχοντας έρθει σε επαφή με ιδιώτες ιατρούς σχετικά με το εμβόλιο κατά του ιού Η1Ν1 (νέα γρίπη) διαπιστώθηκαν σοβαρές επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου τα συστατικά αυτού, την διαδικασία δοκιμής του πριν τη παραγωγή του, τους ελέγχους στους οποίους υποβλήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις παρενέργειες που θα έχει τις οποίες χαρακτηρίζουν σοβαρές έως επικίνδυνες.

Περαιτέρω μου μετέφεραν ότι οι επιφυλάξεις τους εντάθηκαν όταν διάβασαν το έντυπο οδηγιών που εσωκλείεται στο κουτί του εμβολίου.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε όπως:

Λάβετε κατάθεση διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του περιφερειακού Νοσοκομείου Ρόδου.

Λάβετε καταθέσεις ιατρών σχετικών ειδικοτήτων του ανωτέρω νοσοκομείου.

Λάβετε κατάθεση προέδρου Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου.

Κατόπιν υποδείξεως του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου να λάβετε καταθέσεις - ενδεικτικά- ιατρών ιδιωτών σχετικών ειδικοτήτων.

Να επισυναφθούν οι αναφερόμενες οδηγίες του εμβολίου και παν σχετικό έγγραφο.

Εν συνεχεία να αποσταλεί η δικογραφία στο Πταισματοδίκη Αθηνών για να ληφθούν καταθέσεις : α) Προέδρου Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης β) Προέδρου ΚΕΛΠΝΟ και οιουδήποτε αρμοδίου υπηρεσιακού παράγοντα σχετικού με τα θέματα της παρούσας παραγγελίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου