Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Οι Τούρκοι διεκδικούν το κτίριο του προξενίου μας στην Πόλη !


Την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου λάμβανε επιστολή του ομολόγου του Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που οι δύο πλευρές ετοιμάζουν την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα, την ώρα που η Άγκυρα κάνει λόγο για '' μηδενικά προβλήματα '' με την Ελλάδα, η τουρκική πλευρά έδειξε το πρόσωπο που δείχνει σχεδόν καθημερινά με τις παραβιάσεις και τα συναφή στο Αιγαίο.erdthumb-small.jpg

Δικαστικός κλητήρας επέδωσε στο ελληνικό γενικό προξενείο της Κωσταντινούπολης επίσημο έγγραφο , σύμφωνα με το οποίο το 50% του κτιρίου που στεγάζεται το γενικό προξενείο είναι ιδιοκτησία του τουρκικού Δημοσίου ! Οι τουρκικές Αρχές μάλιστα, ζητούν για τη μέχρι τώρα χρήση να τους καταβληθεί ποσό περίπου 400.000 ευρώ .

Το κτίριο που εδράζεται το ελληνικό προξενείο είναι στο Πέραν και ανήκε σε Έλληνες μειονοτικούς . Το αμφισβητούμενο 50% πέρασε στο ελληνικό Δημόσιο με κληροδότημα της τελευταίας ιδιοκτήτριάς του. Ακολουθώντας την πάγια πρακτική της, οι Τούρκοι ακύρωσαν με δικαστική απόφαση τη διαθήκη και τώρα προσπαθούν να δεσμέσουν το 50% του κτιρίου, όπως άλλωστε έχουν κάνει τις τελευταίες δεκαετίες με αρκετές χιλιάδες κτίρια που ανήκαν σε Έλληνες, είτε στην Κωνσταντινούπολη είτε στα Πριγκηπόνησα είτε σε κάθε περιοχή που μέχρι και πριν από 40-50 χρόνια ανθούσε, παρά την τρομοκρατία των Τούρκων, η ελληνική μειονότητα. Περιμένουμε να δούμε πως θα αντιδράσει το υπουργείο Εξωτερικών στην τελευταία αυτή πρόκληση των Τούρκων, καθώς, εκτός των άλλων, αφορά και τον στενό τομέα ευθύνης του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου