Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Μην ακούτε τον Τριανταφυλλόπουλο

ΣΟΒΑΡΗ ενημέρωση για την πανδημία γρίπης

Δε χρειάζεστε βέβαια εμένα για να σας τω πω… Το ποιόν του ανδρός το ξέρετε.

Η εκπομπή παίζει τώρα, και ήδη κερδίζει βραβείο ανευθυνότητας… Βέβαια δε φταίει ο Τριανταφυλλόπουλος, αλλά η πολιτεία που δεν έχει εξηγήσει πέντε απλά πράγματα στον κόσμο.

Έτσι πέφτει σε μένα το βάρος αυτό.

Η γρίπη δεν είναι χολέρα. Δε βάζουμε τους ανθρώπους σε καραντίνα. Ούτε νοσηλεύουμε οποιονδήποτε στο νοσοκομείο, γιατί όπως έχουμε ξαναπει η γρίπη στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι ήπια.

Επίσης ο γιατρούλης του πρώτου βίντεο είχε απόλυτο δίκιο σ’αυτά που έκανε. Όπως έχω ξαναπεί, η γρίπη διαγιγνώσκεται κλινικά. Ούτε παίρνουμε φαρυγγικό επίχρισμα παρά μόνο από ασθενείς που νοσούν βαριά και χρειάζονται νοσηλεία (σύμφωνα και με τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ). Όπως σωστά παρατήρησε ο νεαρός συνάδελφος, “αν παίρναμε 5 εκατομμύρια επιχρίσματα θα χάναμε τη μπάλα”.

Ακόμη, είναι απολύτως λογικό από τη στιγμή που δεν υπάρχει προσέλευση για τον εμβολιασμό, να εμβολιάζουν χωρίς προτεραιότητες. Οι ομάδες προτεραιότητας είναι αυτό που λέει η λέξη: “ομάδες προτεραιότητας”. Αν υπάρξει συνωστισμός, φυσικά θα τηρηθεί προτεραιότητα. Αλλιώς ποιός ο λόγος? Επιπλέον δε σημαίνει οτι μόνο οι ομάδες υψηλού κινδύνου εμβολιάζονται. Όλοι μπορούν να εμβολιαστούν εάν το επιθυμούν, τη στιγμή που έχουμε περίσσευμα εμβολίων (ατυχώς λόγω μη προσέλευσης) ώστε να μη κολλήσουν τη γρίπη και διακινδυνεύσουν την υγεία τους (όσο μικρός κι αν είναι ο κίνδυνος βαριάς νόσησης ή θανάτου από τη νέα αυτή γρίπη). Άλλωστε όπως έχω τονίσει, όλοι θα κολλήσουμε τη νέα αυτή γρίπη. Όσοι δε κολλήσουν φέτος, θα κολλήσουν του χρόνου ή τα επόμενα χρόνια κάποια στιγμή…

Εν πάση περιπτώσει, στην εκπομπή αυτή έχουμε τη συνηθισμένη συνταγή του εντυπωσιασμού εκ του μη όντος. Αλλάξτε κανάλι, ή δείτε την αλλά χωρίς να τη μετράτε και πολύ…ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου