1) Όταν η αστυνομία συλλαμβάνει 1 αλλοδαπό και του επιβάλλει απέλαση αυτή ισχύει για 4 ή 5 χρόνια. Μετά "σβήνεται" και αν θέλει αυτός μπορεί να μπεί στην Ελλάδα με βίζα ή άλλο νόμιμο έγγραφο ή παράνομα (που το κάνουν και οι περισσότεροι).
2) Όταν το δικαστήριο επιβάλει απέλαση σε 1 αλλοδαπό τότε αυτή ισχύει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
Ωστόσο
Α) Υπάρχουν κάποια κράτη στα οποία για πολλούς και διάφορους λόγους δεν μπορεί να γίνει απέλαση π.χ. Ιράκ-Ιράν,Παλαιστίνη κλπ. Σε αυτές τις περιπτώσεις η αστυνομία κρατάει τον αλλοδαπό για 3 μήνες και στη συνέχεια τον αφήνει ελεύθερο και του δίνει προθεσμία κάποιες μέρες για να αποχωρήσει μόνος του...(Σε αυτές τις περιπτώσεις 99.9 στους 100 παραμένουν και δεν φεύγουν μέχρι να συλληφθούν και να αρχίσει ξανά ο ίδιος φαύλος κύκλος με την ίδια πάλι κατάληξη).
Β) Σε κάποιες χώρες που είναι δίπλα στην Ελλάδα π.χ. Αλβανία-Γεωργία κλπ η απέλαση γίνεται και μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις αρκετά γρήγορα. Αλλά τα σύνορα μας είναι τόσο τρύπια που το πρωί του απελαύνουν και το βράδυ είναι πάλι Ελλάδα...
Γ) Τον τελευταίο καιρό (όπως έχουν δείξει πολλές φορές και τα ΜΜΕ) πολλοί έχουν βρεί το "κόλπο" του πολιτικού ασύλου. Δηλαδή μπαίνουν παράνομα στην Ελλάδα και στη συνέχεια παρουσιάζονται οι ίδιοι στην αστυνομία!!! και ζητούν πολιτικό άσυλο (σημ. δεν μπορούν να απελαθούν αν δεν υπάρξει πρώτα απόφαση σχετικά με το άσυλο) με αποτέλεσμα να παραμένουν "νόμιμα" στη χώρα 1-2 χρόνια μέχρι να βγεί η σχετική απόφαση. Σε αυτή την περίπτωση λόγο του τεράστιου αριθμού που ζητάνε άσυλο, καθυστερούνε τις διαδικασίες και για τους αλλοδαπούς που όντως έχουν ανάγκη απο άσυλο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου