Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Οι άθλιοι των Αθηνών....


Οσο διαρκεί η ωραία και εποικοδομητική συζήτηση πολιτικών και κατοίκων, το χάος επεκτείνεται. Πέρυσι υπήρχε το Εφετείο με τους 600 καταληψίες του ως κεντρική εστία μπόχας. Εντάξει, δεν φταίνε οι άνθρωποι, ήρθαν για μια καλύτερη ζωή (προσθέστε μόνοι σας εδώ τα γνωστά περί του μεταναστευτικού για να μη γράφουμε τα ίδια κάθε μέρα...). Το Εφετείο της οδού Σωκράτους εξελίχθηκε σε Λερναία Υδρα. Στο κέντρο της Αθήνας σήμερα καταγράφονται 463 σημεία που στεγάζουν σε άθλιες συνθήκες μετανάστες και τοξικομανείς. Την καταγραφή ολοκλήρωσαν οι επόπτες υγείας της Νομαρχίας Αθηνών.

Πρόκειται για πολυκατοικίες, ξενοδοχεία, κλινικές, ακόμη και αυτοκίνητα. Ο νομάρχης Αθηνών κ. Γιάννης Σγουρός έκανε το αυτονόητο. Εβαλε τους υπαλλήλους του να καταγράψουν επακριβώς το πρόβλημα που εντοπίζεται γύρω από την Ομόνοια. Στα βρωμερά κτίρια για κάθε δυστυχή αντιστοιχούν περί τα δέκα ποντίκια και καμιά εκατοστή κατσαρίδες. Σαν να ζουν σε υπόνομο. Στην ίδια περιοχή πωλούνται καθημερινά 17.000 σύριγγες. Πωλούνται επίσης αγόρια, κορίτσια και όπλα. Τα πράγματα γίνονται κάθε μήνα και πιο περίπλοκα.

Και ενώ όλα αυτά διαδραματίζονται εκεί έξω, στους κακοφωτισμένους, λερούς δρόμους, οι αρμόδιοι μεμψιμοιρούν, κλεισμένοι σε αίθουσες συσκέψεων. Ανακατεύουν τα ντοσιέ με τις σημειώσεις, δεσμεύονται με βαρύγδουπες υποσχέσεις και στο τέλος βγάζουν την ουρά τους απ΄ έξω. Εχουν όλοι το ίδιο δικαιολογητικό: δεν υπάρχουν κονδύλια για να καθαρίσουν την πόλη. Ακόμη όμως και αν εξευρεθούν οι πόροι, φαίνεται αδιανόητο να υπάρξει συνεννόηση, καθώς οι εμπλεκόμενοι αναφέρονται καθείς σε άλλο κέντρο εξουσίας.(πηγή)

Από καταγραφές των προβλημάτων του Κέντρου της Αθήνας
καλά πάμε.
Οι σταύλοι του Αυγεία δεν είναι για περιγραφή αλλά για καθάρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου