Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Ο πρωθυπουργός Μπορίσοφ τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής στην αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ


Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής της χώρας του στην αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα αν έχει τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. "Ως μέλος του ΝΑΤΟ λαμβάνουμε υπόψη ο,τιδήποτε αφορά την ασφάλεια της Ευρώπης και παίρνουμε τα μέτρα" που είναι αναγκαία για τον σκοπό αυτό, είπε ο βούλγαρος πρωθυπουργός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Η συμμετοχή της Βουλγαρίας στην αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα για προστασία έναντι ενδεχόμενης επίθεσης του Ιράν, θα αποφασισθεί από το βουλγαρικό κοινοβούλιο και μόνον αν η Ευρωπαϊκή Ενωση δώσει το πράσινο φως, τόνισε.


"Οταν είσαι μέλος του ΝΑΤΟ, πρέπει να εργάζεσαι για τη συλλογική ασφάλεια", πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον αμερικανό πρεσβευτή στη Σόφια Τζέιμς Ουόρλικ, άτυπες συνομιλίες για το θέμα αυτό είναι σε εξέλιξη, αλλά βρίσκονται ακόμα "στο πρώτο στάδιο".
Η Βουλγαρία δεν μετείχε στο προηγούμενο σύστημνα αντιπυραυλικής προστασίας της κυβέρνησης Μπους. Το νέο σύστημα, το οποίο απορρέει από μία επανεκτίμηση της βαλλιστικής απειλής εκ μέρους του Ιράν, προορίζεται για την απόκρουση πυραύλων μικρού και μέσου βεληνεκούς.

ikypros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου