Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Γιατί να συναινέσουμε κ. Παπανδρέου;


Παρατηρώ έκπληκτος την προσπάθεια του πρωθυπουργού για την εξασφάλιση της ευρύτερης συναίνεσης των κομμάτων της αντιπολίτευσης στα οικονομικά μέτρα που λαμβάνει ή πρόκειται να λάβει για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Μένω έκπληκτος για δύο πολύ απλούς λόγους.
1. Εσείς δεν είσαστε κ. Παπανδρέου που ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είχατε αναγάγει το ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ σε καθημερινή δήλωσή σας; Εσείς δεν είσαστε που αρνιόσασταν πεισματικά την οποιαδήποτε συναίνεση σε κρίσιμα ζητήματα με αιτιολογικό την ανάγκη για αλλαγή κυβέρνησης;
Εσείς κ. Παπανδρέου είχατε απαξιώσει τη συναίνεση πρώτος και καλύτερος απ΄όλους σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευθείτε πολιτικά τα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας.
2. Εσείς κ. Παπανδρέου δεν μας λέγατε προεκλογικά ότι λεφτά υπάρχουν και ότι εγγυάστε για καλυτέρευση του επιπέδου ζωής μας; Εσείς δεν ισχυριζόσασταν ότι έχετε σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση; Εσείς δε μας κοροϊδέψατε προεκλογικά;
Πως έρχεστε τώρα και ζητάτε συναίνεση;
Πως μπορείτε τόσο εύκολα να διαγράφετε τα λόγια και έργα σας;
Πως είναι δυνατόν να αυτοαναιρείστε τόσο αβίαστα και απροκάλυπτα;
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δε ξέρω τι θα πράξουν.
Η επίκληση μείζονος εθνικού θέματος κατ΄εμέ δεν μπορεί να αποτελέσει λόγο για τη συναίνεση σε ένα σχέδιο φοροεπιδρομής και καταλήστευσης του Ελληνικού λαού.
Η σημερινή κατάσταση έχει υπεύθυνος που σίγουρα δεν είναι ο απλός λαός που καλείται για άλλη μια φορά να πληρώσει το μάρμαρο.
Η αδυναμία αντιμετώπισης της κατάστασης έχει επίσης υπεύθυνους όλους αυτούς που μόλις πριν από 4 μήνες μας παρουσίαζαν ένα εικονικό, ψεύτικο, και ανεφάρμοστο σχέδιο εξόδου από την κρίση.
Επομένως είναι εύλογη η απορία μας κ. Παπανδρέου.
Γιατί να συναινέσουμε στα σχέδιά σας;
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου