Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

2η γιορτή περιοδικού Patria

Το μήνυμα που πέρασε από την 2η γιορτή του περιοδικού Patria είναι ότι υπάρχει ανάμεσα στους ενσυνείδητους Έλληνες μία κοινή συνισταμένη, ικανή να θέσει στο περιθώριο κάθε διαφορά και με ασυνήθιστη ταχύτητα να σφυρηλατήσει την απαραίτητη αλληλεγγύη για να ορθωθεί αυτό που φαντάζει όλο και πιο αναγκαίο στους καιρούς που διανύουμε: ένα ισχυρό πατριωτικό μέτωπο που θα αποκρούσει τις επιθέσεις με τις οποίες θα δοκιμασθεί από εδώ και πέρα το ελληνικό έθνος.

Τι κι αν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση της περασμένης Κυριακής προέρχονταν απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη του εθνικού χώρου. Τι κι αν οι γνωστοί αβανταδόροι της εθνοφοβίας, των ΜΚΟ και της θωλοκουλτούρας στοχοποίησαν την γιορτή και απειλούσαν για επεισόδια. Τι κι αν ο χώρος απεδείχθη πολύ μικρός για τον κόσμο που ήλθε. Προ πάντων, τι κι αν έλλειπε από εκεί η ψυχή του περιοδικού, ο Δημήτρης Παπαγεωργίου. Πάνω από χίλια άτομα ήλθαν για να τον τιμήσουν και να στείλουν με αυτό τον τρόπο ένα εκκωφαντικό μήνυμα αλληλεγγύης. Αν η οργανωτική επιτροπή της γιορτής γνώριζε το μέγεθος της ανταπόκρισης, σίγουρα θα είχε φροντίσει, τόσο για μεγαλύτερο αριθμό εκθεμάτων, όσο και για την ενίσχυση του προγράμματος κατά τις μεσημεριανές ώρες, όπου δεν αναμενόταν μεγάλη προσέλευση. Από τις 11:00 το πρωί, που ο χώρος άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό, το διώροφο κτίριο της οδού Λέκκα γέμισε με κόσμο. Όλες οι εκδηλώσεις και οι προβολές, ακόμη και εκείνες που διεξάγονταν παράλληλα, είχαν το κοινό τους, ενώ και τα βιβλία και οι πίνακες γελοιογραφιών και κόμικς που είχαμε επιλέξει έγιναν ανάρπαστα.

Η γιορτή ξεκίνησε με την συζήτηση για τον πατριωτικό κινηματογράφο. Στην συζήτηση με θέμα «Νεολαία και πατριωτισμός» συμμετείχε ο πρόεδρος της ΝΕ.Ο.Σ. Γιάννης Παναγιωτακόπουλος, ενώ πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία του στελέχους του ΛΑ.Ο.Σ. και προέδρου του Ινστιτούτου «Ίων Δραγούμης» Χρίστου Γούδη, με θέμα «Corto Maltese – Ένας αναρχοδεξιός αντι-ήρωας». Κατά την εκδήλωση ο Χρίστος Γούδης, αφιέρωσε στον Δημήτρη Παπαγεωργίου το ποίημα του William Ernest Henley «Αήττητος» (Invictus), σε δική του μετάφραση. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα διδάγματα από την περιπέτεια της Πανόρμου, τόνισε εμφατικά ότι, στον πατριωτικό χώρο δεν υπάρχουν παράλληλοι τρόποι δράσης έξω από τον χώρο του «Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού», και κάλεσε όλους τους πατριώτες ακτιβιστές να πλαισιώσουν τις προσπάθειες του Γιώργου Καρατζαφέρη για την ορθή δημοκρατική έκφραση του εθνικού χώρου σε καιρούς χαλεπούς για την πατρίδα μας.

Στο πλαίσιο της εξαιρετικά επιτυχημένης γιορτής του Patria, έλαβε χώρα και η παρουσίαση του δευτέρου βιβλίου του Ευάγγελου Χανιώτη, με τίτλο «Ανάμεσα σε δυο κόσμους» των εκδόσεων «Λόγχη». Για το βιβλίο μίλησαν ο αρθρογράφος του «Ελευθέρου Κόσμου» Τάσος Δημητρακόπουλος, ο οποίος στάθηκε στην προσωπική του φιλία με τον συγγραφέα, καθώς επίσης και στην σημασία των κειμένων του βιβλίου ως μηνύματα αντίστασης κόντρα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο εκδότης του «Ελευθέρου Κόσμου» Δημήτριος Ζαφειρόπουλος, ο οποίος και τόνισε πως την αναγκαιότητα της έκδοσης βιβλίων σαν και αυτό τα οποία αναλύουν επίκαιρα ζητήματα με διαχρονική ματιά, ενώ έκλεισε την ομιλία του με την ανάγνωση αποσπάσματος από το ποίημα του Παλαμά «Ο Γκρεμιστής», το οποίο περιέχεται στο τέλος του βιβλίου. Τέλος ο συγγραφέας επεσήμανε πως σκοπός του βιβλίου είναι η αντίσταση στην πολιτισμική δικτατορία της Αριστεράς, η οποία έχει επιβάλλει έναν μονόλογο στα κοινωνικά και πολιτισμικά ζητήματα της εποχής μας. Επιπλέον την έκδοση του βιβλίου χαιρέτησαν με σύντομες παρεμβάσεις οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ Ηλίας Πολατίδης και Θάνος Πλεύρης, οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη της πνευματικής μας αντίστασης απέναντι στον πολυπολιτισμό και την Αριστερά.

Στην συζήτηση για τα εθνικά θέματα παρενέβησαν το μέλος της Κ.Ε. του ΛΑ.Ο.Σ. Μπάμπης Καραθάνος, ο ιστορικός Σταύρος Καρκαλέτσης και ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και επίσης μέλος της Κ.Ε. Γιάννης Κουριαννίδης. Σημαντικές ήταν επίσης οι παρεμβάσεις των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. Ηλία Πολατίδη και Μάκη Βορίδη στην συζήτηση «Λαθρομετανάστευση και Οικονομία», την οποία συντόνισε το μέλος της Γραμματείας Ανάπτυξης του κόμματος Παναγιώτης Δούμας. Στην κεντρική συζήτηση για την δίωξη του Δημήτρη Παπαγεωργίου, την οποία συντόνισε ο εκδότης του «Ελεύθερου Κόσμου» Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, συμμετείχαν οι βουλευτές Θάνος Πλεύρης και Άδωνις Γεωργιάδης και το μέλος της Κ.Ε. του ΛΑ.Ο.Σ. Χρήστος Χαρίτος. Την εκδήλωση παρακολούθησαν και ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Αλέκος Χρυσανθακόπουλος και η εκπρόσωπος του προέδρου του κόμματος Κατερίνα Κοκκίνου. Επιπλέον, αξιομνημόνευτη ήταν η ενεργή συμμετοχή προσωπικοτήτων, όπως οι δημοσιογράφοι Σπύρος Χατζάρας, Νίκος Χιδίρογλου, Γιώργος Πισσαλίδης, Σταύρος Παϊσιάδης, οι συγγραφείς Γιάννης Κολοβός και Ευάγγελος Χανιώτης, οι επιστήμονες Τάσος Δημητρακόπουλος, Γιάννης Ζωγράφος, Ανδρέας Πάτσης και Γιάννης Σύρρος και ο συνταγματάρχης ε.α. Σπύρος Σταματόπουλος.

Στην συγκινητική ώρα των βραβεύσεων δεν ήταν λίγοι αυτοί που λύγισαν, τόσο από τους βραβευθέντες όσο και από τους παρευρισκόμενους. Εκτός από τους παραπάνω, τιμήθηκαν οι βιβλιοπώλες του χώρου μας, ο Γιάννης Σχοινάς, ο Γιάννης Γιαννάκενας και ο Άδωνις Γεωργιάδης, που έχουν δει ουκ ολίγες φορές τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τους παρακρατικούς «φίλους» του κ. Χρυσοχοΐδη και των ομοίων του. Μαζί μ’ αυτούς τιμήθηκε και ο Νίκος Ισπανόπουλος, ένας νέος που συνελήφθη στα επεισόδια που είχαν γίνει στον Άγιο Παντελεήμονα, με ουσιαστικό αιτιολογικό το ότι δεν θέλει οι Έλληνες να γίνουν μειονότητα μέσα στην ίδια τους την χώρα. Τιμήθηκε, επίσης και ο δικηγόρος και αρθρογράφος του «Ελεύθερου Κόσμου», Τάσος Δημητρακόπουλος, συνήγορος του Δημήτρη Παπαγεωργίου, που ήταν παρών όποτε τον χρειαστήκαμε, είτε εμείς ως εφημερίδα είτε οποιοσδήποτε Έλληνας πατριώτης, στις δύσκολες στιγμές που περνά το πατριωτικό κίνημα. Και δεν ήταν λίγες οι φορές. Δικαιολογημένος, λοιπόν, ήταν και ο χαρακτηρισμός που ακούστηκε από το ακροατήριο «ο συνήγορος του πατριώτη» κατά το «συνήγορος του πολίτη».

Η γιορτή αυτή ήταν του Δημήτρη και η ενέργεια που εξέπεμψε σίγουρα έφτασε όχι μόνον μέχρι τον Κορυδαλλό για να την νιώσει και ο ίδιος αλλά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πατρίδας μας. Στην Θράκη, απ’ όπου κατάγονται η περήφανη Ελληνίδα πυγμάχος Κατερίνα Μαυροματίδου και ο γενναίος Πομάκος Σεμπαϊδήν Καραχότζα, τους οποίους βραβεύσαμε για την συμβολή τους σε κάτι τόσο παραμελημένο τα τελευταία χρόνια, όπως το εθνικό φρόνημα. Στην Βόρειο Ήπειρο, απ’ όπου προέρχεται ο Κώστας Κυριακού, μάρτυρας του κομμουνιστικού χοτζικού καθεστώτος, τον οποίον βραβεύσαμε για τους αγώνες του για την σωτηρία και δικαίωση του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Στο κατεχόμενο και καπηλευόμενο κομμάτι της Μακεδονίας μας, των 100.000 μειονοτικών Ελλήνων, όπου κρατά την ελληνική φλόγα αναμμένη, η Ελληνίδα δασκάλα Κατερίνα Βίδα.

Στην κορύφωση της γιορτής, βραβεύθηκε και ο αρχισυντάκτης και εκδότης του Patria, Δημήτρης Παπαγεωργίου, μήνυμα του οποίου είχε προβληθεί και λίγο νωρίτερα σε μία κατάμεστη αίθουσα που άκουγε σιωπηλή. Το βραβείο, ένα αγαλματίδιο που αναπαριστούσε τον «Δούρειο Ίππο», απένειμε στην μητέρα και την μνηστή του Δημήτρη, η εκπρόσωπος του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργου Καρατζαφέρη, Κατερίνα Κοκκίνου. Η βραδιά έκλεισε με την μουσική των αδελφών Λούμπεν και μουσικό πρόγραμμα σε ρυθμούς Rammstein.

Η 2η γιορτή Patria ήρθε απλά να επιβεβαιώσει αυτό το οποίο εδώ κι εβδομάδες ισχυριζόμαστε: ότι η πολιτική κράτηση του Δημήτρη Παπαγεωργίου πέτυχε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που η εθνομηδενιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επεδίωκε. Να φοβίσει, δηλαδή, τους Έλληνες πατριώτες. Η μεγάλη προσέλευση και κυρίως η ποικιλομορφία του κοινού κατέστησε σαφές ότι οι πατριώτες όχι μόνον δε φοβούνται, αλλά και πορεύονται αλληλέγγυοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου