Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Πλιάτσικο στην κατάληψη του ΑΠΘ

Εληξε η κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησε από το βράδυ της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου.Το κτίριο κατέλαβαν άγνωστοι, μετά από επεισόδια που προηγήθηκαν με ειδικές δυνάμεις...


της ασφάλειας, όταν περίπου 30 εξωπανεπιστημιακοί έκοψαν με σιδεροπρίονα τις εισόδους φύλαξης του πανεπιστημίου στις οδούς Αγίου Δημητρίου και Εγνατία.

Οι δυνάμεις ασφαλείας εισήλθαν στην πανεπιστημιούπολη (όπως προβλέπουν προηγούμενες αποφάσεις της Συγκλήτου), προσπαθώντας να αποτρέψουν τις καταστροφές και να απομακρύνουν τους δράστες, ωστόσο ομάδα αγνώστων κατέλαβε αργότερα το κτίριο.

Σήμερα, μετά την λήξη της κατάληψης, οι υπάλληλοι του πανεπιστημίου και οι πρυτανικές αρχές αντίκρισαν ένα απεχθές θέαμα, κατά την είσοδό τους στο κτίριο, καθώς οι καταληψίες, έγραψαν υβριστικά συνθήματα στους τοίχους, έκλεψαν τα εμπορεύματα του κυλικείου (αξίας περίπου 10.000 ευρώ), καθώς και την προτομή του Αριστοτέλη, ενώ αναποδογύρισαν την πλάκα όπου αναγράφονται τα ονόματα όλων των πρυτανικών αρχών και έκαψαν την ελληνική σημαία που βρισκόταν στην είσοδο.

Δεν σημειώθηκαν καταστροφές σε γραφεία, ενώ συνεργεία πραγματοποιούν εργασίες καθαρισμού του κτιρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου