Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010

Το 2009 στα διεθνή αεροδρόμια χάθηκαν 25 εκατ. αποσκευές

Περίπου 25 εκατ. αποσκευές χάθηκαν στα διεθνή αεροδρόμια το 2009, στοιχίζοντας στη βιομηχανία των αερομεταφορών περίπου 2,5 δις δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται σήμερα Πέμπτη από την SITA [Soci?t? Internationale de T?l?communications A?ronautiques, εταιρία που ειδικεύεται στις διεθνείς τηλεπικοινωνίες και στα συστήματα διαχείρισης αποσκευών αεροπορικών εταιριών].

Το 52% των απολεσθέντων αποσκευών χάθηκε ...

στην διάρκεια της μεταφοράς τους από και προς τους χώρους αποθήκευσης αποσκευών στα αεροσκάφη, ενώ το 16% δεν έφθασε ποτέ στον προορισμό διότι δεν φορτώθηκε.

Το μεγαλύτερο μέρος των αποσκευών εντοπίστηκε και επιστράφηκε μέσα σε 48 ώρες, ανέφερε η SITA, επικαλούμενη δεδομένα από τη βάση δεδομένων World Tracer, την οποία υποστηρίζει και η IATA.

Όμως το 3,4 του συνόλου --περίπου 850.000 αποσκευές-- είτε δεν διεκδικήθηκε είτε εκλάπη, σύμφωνα με τη SITA.

Παρά το γεγονός ότι εκατομμύρια αποσκευές χάθηκαν την περασμένη χρονιά, η SITA ανέφερε ότι οι αριθμοί εμφανίστηκαν αρκετά βελτιωμένοι από την προπερασμένη χρονιά--πιο συγκεκριμένα, κατά 23,8%, καθώς το 2008 δεν έφθασαν εγκαίρως στον προορισμό τους 32,8 εκατ. αποσκευές.

Οι βελτιώσεις στα συστήματα διαχείρισης αποσκευών και το ότι οι επιβάτες δίνουν λιγότερες αποσκευές κατά την διαδικασία του check-in για να αποφύγουν επιπλέον χρεώσεις βελτίωσαν τα πράγματα, όπως και η μείωση των επιβατών κατά 2,9% πέρυσι, αλλά "η μείωση του αριθμού των επιβατών υπήρξε πολύ μικρότερη από την μείωση 23,8% του ποσοστού των αποσκευών που απωλέσθηκαν", ανέφερε η SITA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου