Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

"ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ". Εκπληκτική έκθεση


Ο Σύλλογος Προστασίας και Διατήρησης Παραδοσιακού Οικισμού Αγ. Αθανασίου σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Ε. Βαρλάμη με θέμα....
ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στο HOTEL LITHOS στον Παλαιό Αγ. Αθανάσιο Πέλλας το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010 και ώρα 20.00 από τον Νομάρχη Πέλλας κ. Μιχάλη Καραμάνη.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 24 Μαρτίου έως τις 7 Απριλίου και διοργανώνεται από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ καθώς και τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ – ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας.

Στην ιδιαίτερη προσπάθεια που καταβάλλει το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου μας την τελευταία χρονιά, μετά και τις επιτυχημένες μεγάλες ανοιχτές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τις παραμονές Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Απόκρεων, ο Σύλλογος μας, πριν κλείσει η χειμερινή σαιζόν του 2009-2010, θέλησε να προσφέρει στα μέλη του, τους οικιστές, τους επαγγελματίες του παραδοσιακού οικισμού και τους επισκέπτες που θα επισκεφτούν το χωριό τις ημέρες του Πάσχα, την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο ενός από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους, τον κ. Ε.Βαρλάμη.

H Συλλογή Τέχνης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ σηματοδοτεί την εκπλήρωση μιας επιτυχούς καλλιτεχνικής σύλληψης που περισσότεροι από 2.000.000 επισκέπτες έχουν δει σε πολυάριθμες εκθέσεις. Η μορφή του Αλέξανδρου δημιουργημένη από τον Βαρλάμη συνδυάζει την ιστορία με το παρόν, το παρελθόν με το μέλλον, στοιχεία της κλασσικής Ελλάδας και του Χριστιανισμού. Είναι μία τολμηρή προσπάθεια του καλλιτέχνη να δημιουργήσει μια γλώσσα που ενώνει τους ανθρώπους, μια τέχνη για όλους τους πολιτισμούς που πηγάζει από την καρδιά και απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους.

Η έκθεση ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ δεν αποτελεί για τον Παλαιό Αγ. Αθανάσιο απλά μία διαφορετική, πολιτιστική – εικαστική νότα, αλλά προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία, καθώς ο Νομός Πέλλας είναι η γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ο Αγιος Αθανάσιος στις πλαγιές του όρους Βόρας βρίσκεται σε νευραλγική θέση των συνόρων μας και της Μακεδονίας μας.


Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/03/blog-post_1014.html#ixzz0ini3wBwV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου