Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010

Ανθελληνικό χτύπημα και από την Βουλγαρία! Βουλγαρική εφημερίδα: ‘Η Ελλάδα το κέντρο οικονομικής απάτης των Βαλκανίων’


Εκτός από τα αρνητικά των άλλων χωρών, δημοσιεύονται σε πολλές βαλκανικές εφημερίδες, κυρίως Σκόπια, Βουλγαρία, Ρουμανία και τα αρνητικά της Ελλάδας, όπως πρόσφατα αναφέρονται σε σχετική αμερικανική έκθεση (State Department). Η διαφθορά έχει καταστεί το ‘δημοφιλέστερο άθλημα’ στις βαλκανικές χώρες, μη εξαιρουμένης φυσικά και της χώρας μας, όπως διαπιστώνεται από τη συνολική εικόνα των βαλκανικών κρατών. «Η Ελλάδα κατέστη το κέντρο οικονομικής απάτης στην ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή των Βαλκανίων», σημειώνει η βουλγαρική εφημερίδα ‘Τώρα’. Πιο κάτω παρουσιάζουμε την εικόνα της χώρας μας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιεί η αναφερόμενη εφημερίδα. Τεκμηριωμένα στοιχεία παράνομων συναλλαγών αποδεικνύουν την αύξηση των οικονομικών εγκλημάτων, στην Ελλάδα, τα τελευταία 3-4 έτη.

Σύμφωνα με στοιχεία της ελληνικής δικαιοσύνης η Ελλάδα είναι ευάλωτη στην εμπορία ναρκωτικών, διακίνησης παράνομης μετανάστευσης, πορνείας, λαθρεμπόριο τσιγάρων, μεγάλες απάτες και κλοπές, παράνομα τυχερά παιχνίδια και τεράστιας φοροδιαφυγής.
Προϊόντα των εγκληματικών δραστηριοτήτων, ως επί το πλείστον επενδύονται σε ακίνητα, καταναλώνονται σε καζίνα ή στο χρηματιστήριο.
Επισημαίνεται πως οι εγκληματικές οργανώσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα είναι δικτυωμένες στην νοτιοανατολική Ευρώπη και διαχειρίζονται μεγάλα μεγέθη παράνομων κεφαλαίων.
Η εκτεταμένη χρήση των πληρωμών σε μετρητά και η φοροδιαφυγή, βοηθούν την άτυπη οικονομία.
Λόγω, ακόμη, της ανεπίσημης οικονομίας, η οποία σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) είναι μεταξύ των 25 - 37% του ΑΕΠ. Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί το ποσό των λαθραίων εμπορευμάτων που διακινούνται στη χώρα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για χρήματα που προέρχονται από το εμπόριο ναρκωτικών ή άλλων παράνομων εσόδων.
Αυξάνουν, επίσης οι ενδείξεις πως οι τοπικές τρομοκρατικές ομάδες εμπλέκονται στη διακίνηση ναρκωτικών, όπως σημειώνεται.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου