Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Ξέφραγο αμπέλι ο δρόμος έξω από το μουσείο Ακρόπολης

Οσο περνάει ο καιρός από την ημέρα των εντυπωσιακών εγκαινίων του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, τόσο χειροτερεύει η εικόνα που έχουμε όλοι μας για όσα συμβαίνουν και δεν ελέγχονται στην οδό Μακρυγιάννη αλλά και στην έξοδο του μουσείου, στη Διον. Αρεοπαγίτου.
Οι μικροπωλητές παίζουν κρυφτό με τις Αρχές, τα...

αυτοκίνητα της Αστυνομίας όπως και οι μηχανές μεγάλου κυβισμού ανεβοκατεβαίνουν στον μεγάλο κεντρικό πεζόδρομο, ενώ στον μικρότερο της οδού Μακρυγιάννη, δίπλα στα καφέ, μπροστά στα μάτια της Δημοτικής Αστυνομίας, τα μηχανάκια ανεβαίνουν ανενόχλητα.

Οσο περισσότερο περνάει ο καιρός, η κατάσταση στη Μακρυγιάννη είναι απαράδεκτη και συχνά επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά που παίζουν αμέριμνα όσο οι γονείς πίνουν τον καφέ τους.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο προχθές έπρεπε να γνωμοδοτήσει και για το αίτημα της «Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας Α.Ε.» (ΕΑΧΑ Α.Ε.), που αφορά τη χωροθέτηση τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο πεζοδρομημένο τμήμα της οδού.

Τα μέλη εξέτασαν δύο προτάσεις και κατέληξαν να περιορίσουν τα τραπεζοκαθίσματα τα οποία επεκτείνονται σιωπηρά. Επέλεξαν να αφαιρεθεί η τελευταία λωρίδα, μετά τον διάδρομο των τυφλών που κι αυτός καταπατείται σε πολλές περιπτώσεις, στον πεζόδρομο.

Από τις τοποθετήσεις των μελών αλλά και τα μισόλογα ήταν φανερό πόσο δύσκολη είναι η θέση τους. Αυτοί αποφασίζουν αλλά είναι φανερό πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν λειτουργούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου