Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Ασυγκράτητος τζόγος με την σφραγίδα του Δ.Ν.Τ

Το Μονακό της φτώχειας

Τον τελευταίο καιρό είναι γνωστό ότι το ΔΝΤ μας έχει φορέσει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι με χαράτσια και περικοπές άνευ προηγουμένου... αυτό που δεν είναι είναι ευρύτερα γνωστό στον κόσμο όμως είναι οι συμφωνίες που έχει κάνει με την κυβέρνηση για έσοδα από τον ανεξέλεγκτο τζόγο.

Σύμφωνα με τα μνημόνια που έχει υπογράψει η κυβέρνηση και στα οποία υπάρχει πρόβλεψη για επιπλέον έσοδα απο το τζόγο της τάξης του 1,3 δις. ευρώ στην επόμενη διετία, μιλάμε για 700 εκατ. ευρώ το 2011 και 600 εκατ. ευρώ το 2012. Σύμφωνα με άρθρο του Ελεύθερου Τύπου αυτά τα έσοδα θα έρθουν από την αδειοδότηση και λειτουργία 50 χιλιάδων βιντεολόττο δλδ κουλοχέρηδες όπως αυτοί που λειτουργούν στα καζίνο και 100-200 τυχερών παιχνιδομηχανών δλδ. τα γνωστά AWPs/φρουτάκια. Αν ισχύσει το παραπάνω και λάβουμε υπόψη μας ότι είμαστε περίπου 10.000.000 και οι νέοι κουλοχέρηδες και τα φρουτάκια 250.000 – ας αφήσουμε τα εκατοντάδες χιλιάδες άλλα που ήδη υπάρχουν – μιλάμε για ένα κουλοχέρη ανα 40 κατοίκους με άλλα λόγια δηλαδή κάθε τετράγωνο και φρουτάκια... Σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε ακόμα πάλι από εμάς θα τα παίρνουνε!!!

Θα γίνουμε δηλαδή κάτι σαν το Μονακό της φτώχειας! Φτωχοί πολίτες που θα μπορούν να γίνουν ακόμα φτωχότεροι, να εξαθλιώνονται ακόμα περισσότερο ελέω τζόγου στην πιο δύσκολη περίοδο που έχει βρεθεί ποτέ η χώρα μας.

Το πιο εξοργιστικό όμως είναι ότι η κυβέρνηση έχει εναλλακτικές, μπορεί να το αποφύγει όλο αυτό..μπορεί να ρευστοποιήσει επιτέλους το ποσοστό της στην Πάρνηθα, εν τέλει να πουλήσει τα καζίνα που έχει στην κατοχή της και τις μετοχές της στον ΟΠΑΠ και ότι άλλο...μπορεί αλλά δεν το κάνει και αυτό πρέπει να μας ανησυχεί.

Γιατί αυτοί πάλι κατασπαταλούν την δημόσια περιουσία αρνούμενοι να την εκμεταλλευτούν

Γιατί αυτοί αρέσκονται για άλλη μια φορά να εκμεταλλεύονται την άλλη περιουσία τους: εμάς

Γιατί αυτοί δεν θα ησυχάσουν μέχρι να μας υποδουλώσουν τριπλά στις τράπεζες, στο ΔΝΤ και στο τζόγο

Γιατί οι εποχές που θα γίνουμε κανίβαλοι του τζόγου αν δεν κάνουμε κάτι δεν είναι καθόλου μακριά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου