Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Τούρκοι εισαγγελείς άρχισαν έρευνα για ενδεχόμενη ποινική δίωξη εναντίον ανώτατων ισραηλινών αξιωματούχων

Μετά την ισραηλινή επιδρομή κατά του στολίσκου βοήθειας προς τη Γάζα

Τούρκοι εισαγγελείς άρχισαν έρευνα για ενδεχόμενη ποινική δίωξη εναντίον ανώτατων ισραηλινών αξιωματούχων, μετά την ισραηλινή επιδρομή κατά του στολίσκου βοήθειας προς τη Γάζα, στη διάρκεια της οποίας εννέα Τούρκοι σκοτώθηκαν, γράφει σήμερα ο τουρκικός Τύπος.
Εάν το γραφείο του εισαγγελέα του Μπακιρκόι (Κωνσταντινούπολη) συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία, κατηγορίες θα απαγγελθούν εναντίον του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, του υπουργού Άμυνας Εχούντ Μπαράκ και του αρχηγού του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων Γκάμπι Ασκενάζι γράφει η εφημερίδα Today's Zaman.

Οι ανώτατοι αξιωματούχοι στη συνέχεια θα κατηγορηθούν για ανθρωποκτονία, τραυματισμούς, πειρατεία και επιθέσεις εναντίον πολιτών σε διεθνή ύδατα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Δεν κατέστη πάντως δυνατό να υπάρξει επαφή με τους υπευθύνους του γραφείου του εισαγγελέα για να επιβεβαιώσουν την πληροφορία αυτή.

Εννέα τούρκοι πολίτες, ανάμεσα τους και ένας τούρκο-αμερικανός, σκοτώθηκαν κατά την επίθεση της Δευτέρας στο στόλο της βοήθειας προς τη Γάζα, από ισραηλινούς κομάντος στα ανοικτά των ακτών της Γάζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου