Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010

Τεστ εφυΐας στoυς μετανάστες! ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού (CDU) κόμματος της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ πρότειναν σήμερα να υποβάλλονται όσοι επιθυμούν να μεταναστεύσουν στη Γερμανία σε τεστ εφυΐας, μία ...
πρόταση που η γερμανική κυβέρνηση έκρινε "μεροληπτική" και "παράλογη".

"Πρέπει να θέτουμε κριτήρια από τα οποία θα μπορεί να επωφελείται το κράτος μας. Εκτός από μία σωστή διάπλαση και επαγγελματικά προσόντα, η εφυΐα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη. Είναι υπέρ των τεστ εφυΐας", δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Bild ο Πέτερ Τραπ, μέλος του CDU.

"Αυτό το θέμα δεν πρέπει να είναι πλέον ταμπού", πρόσθεσε ο Τραπ, εκπρόσωπος Τύπου για Εσωτερικά Θέματα του CDU.

Αυτή η πρόταση είναι "παράλογη", "μεροληπτική" και "δεν δείχνει ιδιαίτερη εφυΐα", απάντησε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης Κρίστοφ Στίγκμανς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.

Ενας άλλος συντηρητικός βουλευτής, ο Μάρκους Φέρμπερ, μέλος του CSU, παρακλάδι του CDU στη Βαυαρία, εξήρε το καναδικό παράδειγμα δηλώντας ταυτόχρονα υπέρ μίας εναρμόνισης της ευρωπαϊκής πολιτικής για τη μετανάστευση.

"Στον Καναδά είναι πιο προχωρημένοι στο θέμα αυτό και απαιτούν τα παιδιά των μεταναστών να έχουν ποσοστό εφυΐας μεγαλύτερο από τα παιδιά των Καναδών. Οι ανθρωπιστικοί λογοι, όπως η επανασύνδεση της οικογένειας των μεταναστών δεν μπορούν πλέον να είναι το μοναδικό κριτήριο", δήλωσε ο Φέρμπερ στην Bild.

Ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών κρατών η Γερμανία επιβάλλει σε τεστ γλώσσας στους μετανάστες που θέλουν να αποκτήσουν τη γερμανική υπηκοότητα, καθώς επίσης και τεστ για να αποδείξουν τις γνώσεις τους σχετικά με το δικαστικό και πολιτικό σύστημα της Γερμανίας, ενώ πρέπει να συμμετέχουν σε μαθήματα πολιτικής αγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου