Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Το κόλπο των βουλευτών για να έχουν μεροκάματο έως και 1000 ευρώ

- Μετά τις περικοπές στους μισθούς των βουλευτών βρήκαν τις επιτροπές για να "πατσίσουν τη χασουρα".
- Παίρνουν 255 ευρώ για κάθε συμμετοχή τους σε μία συνεδρίαση Επιτροπής της Βουλής
- Σε 2,7 εκατομμύρια ευρώ έφθασε το κόστος των αποζημιώσεων για τις επιτροπές το α εξάμηνο του 2010...
Η κρίση επέφερε μειώσεις και στις απολαβές των βουλευτών, οι οποίες από τον Μάρτιο μειώθηκαν κατά 15%, με απόφαση της κυβέρνησης. Ωστόσο, οι βουλευτές βρήκαν τρόπο να καλύψουν αυτό το χρηματικό κενό συμμετέχοντας σε δεκάδες Επιτροπές και λαμβάνοντας τις ανάλογες αποζημιώσεις, όπως αποκαλύπτει το Έθνος της Κυριακής.

Έτσι το λεγόμενο μηνιάτικο των βουλευτών όχι μόνο δεν μειώθηκε ουσιαστικά, αλλά στην ουσία αυξήθηκε, αφού διπλασιάστηκαν οι συνεδριάσεις των Επιτροπών, απο τις οποίες κάθε βουλευτής παίρνει 255 ευρώ την φορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί βουλευτές που μετέχουν στην τριπλή συνεδρίαση της Τετάρτης, παίρνουν ένα αξιοζήλευτο μεροκάματο, καθώς παίρνουν 255 ευρώ για κάθε μία συνεδρίαση, δηλαδή 255Χ3=765 ευρώ. Αυτό το ποσό εάν προστεθεί και το αντίστοιχο μέρος του μισθού για μία ημέρα συνειδητοποιεί κάποιος ότι παίρνουν μεροκάματο 1000 ευρώ, την ώρα που υπάρχουν πολίτες που δουλεύουν όλη την ημέρα για 20 ευρώ μεροκάματο.

Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα εάν κάποιος εξετάσει την αύξηση των συνεδριάσεων των Επιτροπών της Βουλής και δει αναλυτικά τις αποζημιώσεις. Πριν την περικοπή του 15% στους μισθούς των βουλευτών, πχ τον Ιανουάριο οι αποζημιώσεις βουλευτών από Επιτροπές έφθαναν τα 260.000 ευρώ.

Από τον Μάρτιο όμως που ίσχυσε η περικοπή αυτο το ποσό διπλασιάστηκε. Μόνο τον Μάρτιο οι αποζημιώσεις από τις συνεδριάσεις Επιτροπών έφθασαν τα 590.000 ευρώ και τον Απρίλιο το ποσό αυτό έφθασε τα 440.000 ευρώ.

Άλλη μία σατανική σύμπτωση είναι και το γεγονός ότι ενώ θα περίμενε κανείς να έχουν αυξηθεί οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Οικονομικών από τον Απρίλιο και λόγω της κατάστασης στην Ελλάδα, η εν λόγω Επιτροπή έκανε μόνο δύο συνεδριάσεις. Τον Μάρτιο ωστόσο είχε αποζημιώσει για τα καλά τους βουλευτές της μιας και είχε κάνει 14 στον αριθμό.

Από τους πλέον τυχερούς θεωρούνται οι βουλευτές που συμμετέχουν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, οι οποίοι αποζημιώθηκαν για 6 συνεδριάσεις τον Μάιο, 16 συνεδριάσεις τον Απρίλιο και 13 τον Μάρτιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό κόστος για τη συμμετοχή των βουλευτών σε επιτροπές το πρώτο εξάμηνο του 2010 ανέρχεται στο τεράστιο ποσό των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ, όταν η κυβέρνηση αποφασίζει να περικόψει τα βασικά από τις συντάξεις και τους μισθούς των πολιτών.


http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου