Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Η προβολή της ΠΟΜΑΚΙΚΗΣ γλώσσας ενοχλεί τους "τούρκους" της Θράκης...



Γιατί τόσο μένος κατά της πομακικής γλώσσας και ταυτότητας από τους αυτοπροσδιοριζόμενους ως "τούρκους" έλληνες πολίτες της Θράκης;;; Κανείς άλλος από τη μειονότητα δεν μπορεί να "αυτοπροσδιοριστεί" όπως θέλει.... Πολύ δημοκρατικοί οι "τούρκοι" μειονοτικοί.... και μετά μιλάνε για καταπάτηση του δικαιώματος του "αυτοπροσδιορισμού"!!!!;;;;
Για την ιστορία και μόνο να αναφερθεί ότι η τοπική ΕΡΑ Κομοτηνής μεταδίδει ειδήσεις στην τουρκική γλώσσα και ποτέ κανείς δε διαμαρτυρήθηκε.... και βέβαια ότι ο Δήμος Μύκης είναι ένας σχεδόν αμιγώς ΠΟΜΑΚΙΚΟΣ Δήμος.....


Είναι γνωστό ότι ο δήμος Μύκης μας εκπλήσσει πολλές φορές με τις αποφάσεις του.
-Αυτή την φορά όμως μάλλον πρωτοτύπησε.
-Τα έβαλε με τον δημοσιογράφο Σεμπαϊδήν Καραχότζα και το κανάλι 6 της Ξάνθης που είχαν την φαεινή ιδέα να μεταδώσουν το δελτίο ειδήσεων στην…..Πομακική γλώσσα.
-Μάλιστα εξέδωσαν σχετικό ψήφισμα και το απέστειλαν για διαμαρτυρία μέχρι και στην γενική γραμματέα της Περιφέρειας Θεοδώρα Κόκλα.
-Ισχυρίζονται ότι πρέπει να μεταδίδονται οι ειδήσεις και στην Τουρκική γλώσσα γιατί είναι η κρατούσα γλώσσα της μειονότητας.
-Βέβαια δεν έβαλαν το μυαλό τους να σκεφτεί ότι είναι δικαίωμα ενός ιδιωτικού καναλιού να προβάλλει και την διαφορετική άποψη, αλλά και να δίνει βήμα στους πομάκους που βάλλονται από τα τσιράκια του προξενείου.
-Ενώ δεν έδειξαν αντίστοιχη ευαισθησία οι σύμβουλοι του δήμου όταν πολλά χρόνια τώρα η πομακική γλώσσα αγνοείται και υπάρχει πλήθος εκπομπών στην τουρκική γλώσσα στα κρατικά ραδιόφωνα, σε εφημερίδες της Θράκης και μειονοτικά ραδιόφωνα.
-Μήπως τελικά άρχισαν να ανησυχούν από μια μόνο εκπομπή στα πομακικά, γι’ αυτό αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο;
-Ή θέλουν να τρομοκρατήσουν πάλι και να φιμώσουν φωνές που ενοχλούν;
-Έχουν συνηθίσει με τέτοιες τακτικές στα πομακοχώρια της Ξάνθης που τακτικά τα επισκέπτεται ο πρόξενος της Τουρκίας.
-Πάντως στην απαράδεκτη αυτή τακτική του δήμου Μύκης, διαμαρτυρήθηκε και ο υπερνομάρχης Κωσταντίνος Τάτσης.

Πηγή : http://www.xronos.gr/detail.php?ID=5...phrase_id=8119

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου