Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

"Η ασχετοσύνη μερικών για της "τέλειες" συνθήκες ζωής στο εξωτερικό είναι γραφική"

"Βαρέθηκα να διαβάζω συνέχεια άτομα που λένε "σιγά μην κάτσω ελλάδα να δουλευω για 600 ευρώ θα πάω έξω που θα αναγνωριστούν τα προσόντα μου"... Επειδή έχουμε ζήσει κάποιοι από μας έξω και ξέρουμε και από ζωή και από αγορά εργασίας, επιτρέψτε μου να σας διαλύσω το μύθο.
Για παράδειγμα στο Λονδίνο που ακούω πολύ να το αναφέρουν εδώ πέρα, βρίσκει κάποιος εύκολα δουλειά; η απάντηση είναι όχι. στις περισσότερες δουλειές υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός για μια θέση και πολλές φορές γραπτά τεστ. να μην αναφερθώ στο τελευταίο διαγωνισμό της εθνικής τράπεζας αποφοίτων ΑΕΙ/ΤΕΙ κάτω των 30 ετών που από τους 16000 υποψήφιους μόνο οι 3000 επέλεξαν πάνω από τα μισά κουτάκια σωστά. και οι υπόλοιποι απόφοιτοι πανεπιστημίων δεν μπορούσαν καν να επιλέξουν το σωστό κουτάκι σε πανεύκολες ερωτήσεις τύπου "που θα γίνουν οι ολυμιακοί του 2012" "τi επίτροπος είναι η δαμανάκη". έχει κανείς την εντύπωση ότι αν κάποιος από αυτούς τους 13000 πάει αγγλία (και όσοι άλλοι νεοέλληνες αυτού του επιπέδου) θα καταφέρει να περάσει ένα τεστ γνώσεων εκεί πέρα και να του δώσουν δουλειά?

δεύτερον και να βρεις δουλειά ναι οκ θα περνεις υπερδιπλάσια από την ελλάδα αλλά έχει παρά πολλά meion, θα πάρεις π.χ. 1400 ευρώ, αλλά θα ξυπνάς από της 6 να πάρεις το μέτρο για να πας στη δουλειά 30-40 χιλιόμετρα πιο πέρα και θα φτάνεις σπίτι μετά της 7 το βράδυ (8 ώρες δουλειά συν υποχρεωτικό διάλειμα 1 ώρα άθροισμα 9 ώρες τη μέρα χωρίς τυγχων yperwries). στην καλύτερη περπιτωση, αν είσαι π.χ. 5-10 χιλιόμετρα από τη δουλειά θα πληρώσεις 3 ευρώ στα ΜΜΜ. αν είσαι στο μέσο oρο 20-40 κμ απόσταση θα πληρώνεις τη μέρα για μεταφορές 5-7 ευρώ. και φυσικά θα χάνεις 1-2 ώρες τη μερα στα τρένα και στα λεωφορεία. για αγορά αυτοκινήτου ούτε λόγος. πάρκιν πανάκριβα. νοίκι για αξιοπρεπές στούντιο σε μη επικίνδυνη γειτονιά στη ζώνη ένα η δύο θέλεις 800-1000 ευρώ. μπορείς βέβαια να βρεις σπίτι στη ζώνη 10 με νοίκι 400 μόνο ευρώ, αλλά θα θέλεις 3 ώρες τη μέρα στα τρένα και 40 ευρώ για εισιτήρια. βέβαια μπορείς να συγκατοικήσεις. αλλά δε νομίζω κανείς από αυτούς τους νεολληνες που πετάνε το "σιγά μην κάτσω ελλάδα" να έχουν διαθέσει να συγκατοικούν με 2-3 πακιστανούς για να μπορούν να επιζήσουν.

και τρίτον στην ελλάδα θα πρέπει να δουλευεις 40 χρόνια. Στην αγγλία πόσο νομίζετε δουλευουν? 25 και μετά περνούν σύνταξη? Η έχει καμία διάφορα το 40 από το 39 και το 38? Που ούτως η άλλως το να φτάσει στα 41-42 xronia στην αγγλία η συνταξιοδότηση θέμα μηνών είναι."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου