Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Μουσουλμάνες υποστηρίζουν ότι οδηγός δεν τους επέτρεψε να μπουν σε λεωφορείο



Άγγλος οδηγός λεωφορείου αρνήθηκε την επιβίβαση σε δύο Μουσουλμάνες επειδή μία από αυτές φορούσε μαντίλα, όπως ισχυρίζονται οι ίδιες.

Οι 22χρονες φοιτήτριες του Λονδίνου δήλωσαν ότι παρόλο που επέδειξαν τα εισιτήριά τους στον οδηγό, εκείνος τις διέταξε να αποβιβαστούν επειδή αποτελούσαν “απειλή” για τους επιβάτες.

Η εταιρεία συγκοινωνιών Metroline ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα πάνω στο «επείγον» ζήτημα, σύμφωνα με το πρακτορείο BBC. Οι γυναίκες, που κατέθεσαν επίσημη καταγγελία στην εταιρεία, ζήτησαν από το πρακτορείο να μην αποκαλύψει τα ονόματά τους.

Η μία από τις δύο γυναίκες, που φορούσε μαντίλι που καλύπτει το πρόσωπο δήλωσε στο πρακτορείο ότι η πρώτη της αντίδραση στη συμπεριφορά του οδηγού ήταν να γελάσει.

"Πίστεψα ότι είναι ξεκαρδιστικό να μου ζητήσουν να κατέβω από το λεωφορείο", επεσήμανε η ίδια και πρόσθεσε: "Μου είπε, «δεν θα σε πάρω στο λεωφορείο επειδή είσαι απειλή». Συνειδητοποίησα ότι επρόκειτο για ρατσιστική επίθεση".

Η φοιτήτρια ισχυρίζεται ότι στη συνέχεια ζήτησε τα στοιχεία επικοινωνίας της εταιρείας και εκείνος αρνήθηκε. Τότε έβγαλε το κινητό της και άρχισε να τον κινηματογραφεί κι εκείνος κάλυψε το πρόσωπό του με περιοδικό.

"Του είπα, «είναι εντάξει για εσένα να καλύπτεις το πρόσωπό σου όταν σε γράφω με την κάμερα αλλά δεν είναι εντάξει για τη φίλη μου να καλύπτει το πρόσωπό της από επιλογή;»”, υπογράμμισε η ίδια.

Εκπρόσωπος Τύπου της Metroline σχολίασε: "Το παίρνουμε πολύ σοβαρά και θα προβούμε σε διεξοδική έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς, διαχειρίζοντάς το ως επείγον θέμα”.


enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου