Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Λήψη μέτρων αντισεισμικής προστασίας, ζητά το ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, με αφορμή τον φονικό σεισμό της Ιταλίας, απευθύνει προειδοποίηση προς την κεντρική και την τοπική αυτοδιοίκηση για την εθνική ανάγκη σταδιακής ενίσχυσης των σεισμικώς πιο εύτρωτων παλαιότερων κτιρίων.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το ΤΕΕ αναφέρει πως "με το πρόγραμμα ΕΠΑΝΤΥΚ/ΤΕΕ έχει λεπτομερέστατα περιγράψει τις απαιτούμενες συγκεκριμένες θεσμικές αποφάσεις της Πολιτείας σε νομικά, διοικητικά και χρηματοδοτικά ζητήματα, ενώ παράλληλα έχει περιγράψει τους βαθμούς διακινδύνευσης ανά περιοχή της Επικράτειας για διάφορες κατηγορίες παλαιότερων κτιρίων".

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, μάλιστα, προτείνει την επείγουσα σύσταση ολιγομελούς Επιτροπής στο Υπουργείο Εσωτερικών, με δεδομένο ότι έχει και την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας (και με όποιες ενδεχομένως διυπουργικές συνεργασίες απαιτούνται), προκειμένου να εισηγηθεί τις απαιτούμενες θεσμικές μεταβολές. Ο φάκελος ολόκληρης της σχετικής προεργασίας που έγινε στο ΤΕΕ, βρίσκεται στη διάθεση της Επιτροπής, αναφέρεται στην ανακοίνωσή του
apo Hellenik Business

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου