Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Μεξικό: Διακοπή λειτουργίας των επιχειρήσεων λόγω της γρίπης

Η κυβέρνηση του Μεξικού κάλεσε χθες Τετάρτη όλες τις επιχειρήσεις η λειτουργία των οποίων δεν είναι απολύτως «κρίσιμη» για την οικονομία της χώρας ή την δημόσια ασφάλεια να διακόψουν τη λειτουργία τους από την 1η έως την 5η Μαΐου για να συμβάλλουν στον περιορισμό της γρίπης των χοίρων.

Ο υπουργός Υγείας Χοσέ ?νχελ Κόρδοβα κάλεσε να υπάρξει «αναστολή των μη-απαραίτητων εργασιών και υπηρεσιών», ώστε να αποφεύγονται οι συγκεντρώσεις ανθρώπων και η εξάπλωση του ιού, ο οποίος έχει επιβεβαιωθεί πως έχει στοιχίσει τουλάχιστον οκτώ ζωές - ο απολογισμός ενδέχεται να φθάνει συνολικά τους 176 νεκρούς στο Μεξικό. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας ανέρχονται συνολικά σε 99.

Υπουργοί της κυβέρνησης Καλδερόν ανέφεραν ότι οι κλάδοι των τροφίμων, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και των μεταφορών δεν θα διακόψουν τις εργασίες τους.

«Προσπαθούμε να διακόψουμε τον αναπαραγωγικό κύκλο του ιού με τον ευρύτερο δυνατό τρόπο», εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών Αγκουστίν Κάρστενς.

Όσο περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι είναι δυνατόν θα παραμείνουν στα σπίτια τους, ωστόσο οι πιο κρίσιμοι τομείς, όπως η βιομηχανία του πετρελαίου, η αστυνομία και ο στρατός θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, πρόσθεσε ο Κάρστενς.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε χθες ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο πανδημίας, αυξάνοντας περαιτέρω το επίπεδο της απειλής. Χθες επίσης σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος εκτός Μεξικού -ενός βρέφους στο Τέξας των ΗΠΑ.

Εκτιμάται ότι η κρίση δημόσιας υγείας θα προκαλέσει οικονομικές ζημιές στο Μεξικό που θα φθάσουν το 0,3 έως 0,5% του ΑΕΠ της χώρας.

Το υπουργείο Υγείας του Περού ανακοίνωσε επίσης ότι διαγνώστηκε το πρώτο κρούσμα της ασθένειας στη χώρα - και στη Λατινική Αμερική. Πρόκειται για έναν 27χρονο Αργεντίνο, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Ο υπουργός Υγείας Όσκαρ Ουγάρτε δήλωσε ότι έχουν ανασταλεί οι πτήσεις από το Μεξικό, σε μια προσπάθεια περιορισμού της ασθένειας.
Hellenic Business

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου