Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Ερευνα απο το FBI για την διαρροη της ταινιας X-Men Origin

Τη διαδικτυακή διαρροή ενός σχεδόν ολοκληρωμένου αντίγραφου της ταινίας X-Men Origins: Wolverine, η οποία αναμένεται να προβληθεί στο σινεμά σε ένα μήνα, ερευνά το FBI.

Η νέα ταινία του Χιου Τζάκμαν εκτιμάται ότι κατέβηκε τουλάχιστον 100.000 φορές την Τρίτη από ιστοσελίδες για τη διακίνηση υλικού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η παραγωγή της ταινίας επισημαίνεται ότι «Η πηγή που ευθύνεται για την αρχική διαρροή και οι ιστοσελίδες που με τη σειρά τους έδωσαν για διάθεση το συγκεκριμένο υλικό θα διωχθούν ποινικά στο μέγιστο βαθμό που προβλέπει η σχετική νομοθεσία».

Ήδη το FBI διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των ενόχων. Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 29 Απριλίου στους κινηματογράφους της Αγγλίας και την 1η Μαΐου στους αμερικανικούς κινηματογράφους.

Πολλοί από εκείνους που είδαν το αντίγραφο της ταινίας ωστόσο υποστηρίζουν ότι «είναι απαίσια και ότι φαίνονται ακόμα και τα καλώδια που έχουν στο σώμα τους οι ηθοποιοί κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων».

«Ακόμα και αν κάποιος δει το αντίγραφο, σίγουρα αργότερα θα πάει στο σινεμά για να ευχαριστηθεί την ταινία με τα ειδικά εφέ», αναφέρεται σε ανακοίνωση της 20th Century Fox, ενώ επισημαίνεται ότι λείπουν σκηνές και υπάρχει πρόβλημα στον ήχο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια ταινία διαρρέει στο διαδίκτυο. Το 2007 ο σκηνοθέτης Έλι Ροθ κατηγόρησε την «ηλεκτρονική πειρατεία», για τις χαμηλές εισπράξεις του φιλμ Hostel: Part II. Εκτός αυτού υποστήριξε ότι σε πολλές από τις χώρες που η ταινία διέρρευσε, το αποτέλεσμα ήταν να μην προβληθεί καν στους κινηματογράφους.
__________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου