Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Ξεκινάει η αγωνία για 90.000 οικογένειες

Περίπου 90.000 είναι οι υποψήφιοι, οι οποίοι, μπαίνουν σήμερα στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στα Λύκεια έως στις 7.30 π.μ. καθώς στις 8 π.μ. ξεκινά η μετάδοση των θεμάτων από το υπουργείο Παιδείας. Η εξέταση του μαθήματος διαρκεί τρεις ώρες.

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της διαδικασίας και την Πέμπτη συγκεντρώνονται στο υπουργείο τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής για να εργαστούν και να επιλέξουν τα ερωτήματα.

Οι υποψήφιοι διεκδικούν την εισαγωγή τους στις 88.262 θέσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 29 Μαΐου, με την εξέταση των υποψηφίων στο μάθημα επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας».

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Νίκη Γκοτσοπούλου ευχήθηκε στους μαθητές κάθε επιτυχία εν όψει της έναρξης των εξετάσεων. Ως προς το α' μέρος των πανελλαδικών εξετάσεων, επισήμανε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία και χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

Το α' μέρος αφορά στους απόφοιτους του Β' κύκλου ημερήσιων ΤΕΕ τους κατόχους πτυχίου ειδικότητας των πρώην ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων, οι οποίοι εξετάστηκαν από την Τρίτη 5 έως και την Τρίτη 12 Μαΐου, συνολικά σε 20 μαθήματα.
Hellenic Business

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου