Τρίτη 19 Μαΐου 2009

ΗΠΑ: Ανησυχητικά αυξάνουν τα κρούσματα της νέας γρίπης Α


αριθμός των κρουσμάτων της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) στις ΗΠΑ ξεπέρασε τις 5000 αφού οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντοπίστηκαν περισσότερα από 400 νέα κρούσματα.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ανέφεραν ότι ο αριθμός των ύποπτων και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται στα 5.123 σε 47 Πολιτείες και στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον. Την Παρασκευή τα κρούσματα ήταν 4.714.

Ένας δάσκαλος σε σχολείο της Νέας Υόρκης, ο Μίτσελ Γουίνερ, 55 ετών, που νοσηλευόταν εδώ και αρκετές ημέρες σε κρίσιμη κατάσταση, έχασε τη μάχη με το θάνατο την Κυριακή ανεβάζοντας στους έξι τους νεκρούς από τη νέα γρίπη στις ΗΠΑ.

Τα CDC "συνεχίζουν να ενεργούν δυναμικά για να ανταποκριθούν στην επιδημία", προστίθεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας αυτής.

Οι υγειονομικές αρχές της Νέας Υόρκης, από την πλευρά τους, παρακολουθούν στενά όσους έχουν προσβληθεί από τον ιό της γρίπης και ταυτόχρονα πάσχουν από άλλες ασθένειες. Ο δήμαρχος της πόλης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, ανακοίνωσε ότι δώδεκα σχολεία παρέμειναν κλειστά σήμερα λόγω των πολλών κρουσμάτων της νέας γρίπης. "Δεν έχουμε τη δυνατότητα να σταματήσουμε την πρόοδο του ιού", τόνισε, επαναλαμβάνοντας τα μέτρα υγιεινής που πρέπει να λαμβάνονται για να προληφθεί η μετάδοση της γρίπης.

Να σημειωθεί ότι ένα κρούσμα εντοπίστηκε και στη φυλακή του νησιού Ράικερ, όπου έχουν ληφθεί όλα τα προληπτικά μέτρα.
Hellenic Business

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου