Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Διαδήλωση ομογενών για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων στη Μελβούρνη





Από το βήμα της πολιτειακής βουλής της Νότιας Αυστραλίας και λίγο πριν αναχωρήσει για την Ελλάδα, ο πρωταγωνιστής της πρότασης για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, πολιτειακός υπουργός Δικαιοσύνης, Μάικλ Άτκινσον, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επανέλαβε ότι επιβάλλεται να αναγνωριστεί παγκοσμίως η γενοκτονία η οποία δεν επιδέχεται αμφισβήτησης όπως υπογράμμισε.

Ο κ. Άτκισον αναχώρησε για την Ελλάδα και θα μιλήσει σε συγκέντρωση Ποντίων, στην πλατεία της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη.

Στο μεταξύ δεκάδες ομογενείς Ποντιακής καταγωγής και εκπρόσωποι ομογενειακών φορέων πραγματοποίησαν διαδήλωση την Κυριακή έξω από το Τουρκικό Προξενείο της Μελβούρνης, ζητώντας να αναγνωρίσει η Τουρκία τη γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου.

Είχε προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση στο καθεδρικό ναό του Αγίου Ευσταθίου, ενώ στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, που οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακών Σωματείων Μελβούρνης, έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ελληνο-Αυστραλιανό Μνημείο Πεσόντων.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου